Оформити пенсію під час війни: що змінилося останнім часом

C урахуванням воєнного стану в пенсійне законодавство України були внесені певні зміни. Наприклад, в такий час українцям часто призначають пенсію автоматично, пояснивши начальник відділу методології Головного управління Пенсійного фонду України по Києву Людмила Гребеннікова.

“Особи, які виїхали за кордон, можуть до нас звернутися за призначенням пенсій саме через вебпортал. Люди також можуть вирішити й інші питання через подачу заяви на вебпортал, наприклад з переведення виплати пенсій з пошти на банк через вебпортал. Раніше необхідно було звертатися особисто до банківської установи або до органів Пенсійного фонду”, — сказала вона.

Автоматично призначаються, за словами чиновниці, пенсії за віком ‒ при наявності в системі персоніфікованого обліку даних про страховий стаж майбутнього пенсіонера і про всі наявні виплати, які він отримував протягом свого життя.

Для того, щоб скористатися вебпорталом, потрібно пройти ідентифікацію особи в системі ‒ це можна зробити за допомогою кваліфікованого електронного підпису в додатку дія. Або ж використовувати систему BankID-ідентифікація особи через банківські додатки, які є в мобільному телефоні пенсіонера.

Топ-новини зараз:

• Саміт НАТО: у Держдепі США пояснили, на що може розраховувати Україна
• З 16 залишилося 5: The Wall Street Journal опублікувала правдиву історію мобілізованих бійців із Бахмута
• "Золота" малина: ціни в Києві збивають з ніг
• Українці можуть значно збільшити собі пенсії: хто має право на додаткові виплати

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *