Ніколи не курила: жінка назвала перший симптом раку легенів, який проігнорувала

Жінка з Англії розповіла, що у неї діагностували рак легень четвертої стадії, попри те, що вона ніколи не брала до рук цигарку.

49-річна Наташа Лаврідж була приголомшена, коли в грудні у неї діагностували це захворювання, і тепер хоче привернути увагу інших людей. Про це пише nypost.com.

Лаврідж, вчителька початкових класів, згадує, що одним із її перших симптомів було кумедне дихання у червні минулого року. Вона згадала, як її дихання звучало так, ніби вона “проковтнула собачу іграшку, що пищить”, і що її голос був більш хрипким, ніж зазвичай.

Але ці симптоми ненадовго минули, тож вона списала це на стрес. Лише у серпні вони повернулися разом із кашлем, тому вона звернулася до лікарів. Вони відправили її до лікарні, де їй зробили рентген, який показав, що у неї у легені новоутворення.

При подальшому обстеженні вони також виявили деякі дивні речі у її лімфатичних вузлах, а пізніше лікарі підтвердили, що у неї справді був рак легень.

Жінка зізналася, що була дуже шокована, отримавши цей діагноз, оскільки завжди вела здоровий спосіб життя — не курить і дотримується переважно рослинної дієти.

“Я занадто молода, я не курю, я в хорошій формі, я бігала, багато ходила пагорбами, каталася на велосипеді, багато займалася йогою і я харчуюся переважно рослинною їжею”, – поділилася вона.

Проте лікарі сказали їй, що її рак, швидше за все, пов’язаний із генною мутацією, яка називається EGFR+. EGFR (рецептор епідермального фактора росту) – це білок, який розташований на клітинах, допомагаючи їм рости, але якщо є мутація в гені, він може рости занадто сильно, що може спричинити рак, за даними Американської асоціації легень.

Багато хто, у кого діагностовано рак EGFR+, не курять у минулому, як і Лаврідж.

Наразі 49-річна жінка приймає препарат, що блокує ріст раку, під назвою осимертиніб, який, за її словами, вже показав зменшення її первинної пухлини на 25%.

Неясно, який її прогноз, але вона не дозволяє нічому зупинити її на меті до одужання: “Те, що у вас рак, не означає, що ваше життя має зупинитися, тому що насправді це не так”.

Наташа додала, що рак змінив її погляди на життя.

“Після того, як мені поставили цей діагноз, він повністю переосмислила все. Це повністю змінило моє життя. Я вдячна за кожен день і знаходжу стільки задоволення навіть у найменших речах”, – додала вона.

Топ-новини зараз:

• Путіну не потрібні переговори, але він намагається схилити до них Україну: аналітики пояснили план Кремля
• Як позбутися тарганів: хитрий та надійний трюк
• Ракетний удар по Дніпру: з'явилися подробиці про жертви
• У Зеленського різко відповіли на "мирний план" китайського дипломата

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *