МВС України скасувало обмеження на кількість спроб здати керування під час отримання прав

Міністерство внутрішніх справ України з 1 серпня внесло зміни до порядку приймання іспитів для отримання права на керування транспортними засобами й видавання посвідчень водіїв. Про це повідомив головний сервісний центр МВС.

Зокрема, скасовано правило трьох спроб для складання практичного іспиту. Це “покликане знизити моральний бар’єр для кандидатів, мінімізувати потенційний корупційний ризик, утвердити орієнтованість на об’єктивну оцінку здібностей кандидата для керування транспортним засобом”, заявив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Також оновили строки повторного складання іспитів. У випадку, якщо людина не склала теоретичний або практичний іспит, наступний призначають не раніше, ніж за 10 календарних днів. Також надано необмежену кількість спроб для складання практичного іспиту протягом двох років із дня видавання свідоцтва про закінчення практичної підготовки, ідеться в повідомленні.

https://www.facebook.com/hsc.gov.ua/posts/pfbid02M4Vz8M6acUsqLwgkDVorTDa9zcVGGmtvW7YDu7XYq7wf1kKtwwKstsUnZUvAYw2il

Контекст:

Із 26 вересня сервісні центри МВС змінили порядок отримання й заміни посвідчення водія. Тепер немає різниці, куди звернутися, щоб відновити документи, скласти іспити або обміняти права водія. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця реєстрації.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *