Måneskin принизив Maruv і Путіна, але й пройшовся по Україні

Інформатор продовжує згадувати про найяскравіших тріумфаторів Євробачення. Цього разу розповідаємо про італійський гурт MÅNESKIN, який переміг на Євробаченні 2021 року з піснею “Zitti E Buoni”. Вони стали першими учасниками в історії конкурсу, яких на всю Європу звинуватили у вживанні кокаїну в прямому ефірі. Цей скандал ледь не коштував їм перемоги. Однак конфлікти та епатаж це стихія цих музикантів, тож звинувачення у вживанні заборонених речовин зіграло їм лише в плюс. 

MÅNESKIN послали Путіна, Собчак і Maruv

На відміну від багатьох інших переможців Євробачення MÅNESKIN змогли розкрутитися на міжнародному рівні і їхня популярність вийшла далеко за межі Італії. Наразі вони побували вже у двох світових турне та об’їздили майже всю Європу й Америку, та й скандали вони влаштовували набагато резонансніші. Це вже було не розбите скло, яке дехто прийняв за розсипані наркотики на столі музикантів. Здебільшого, вони були пов’язані з Україною та Росією. До того ж почалися вони 2021 року і не були спочатку пов’язані з війною. 

Усе почалося з того, що ще восени 2021-го року вони послали Ксенію Собчак, яка набивалася до них на інтерв’ю. Зате вони прийшли на спілкування з крінж-символом Росії Бузовою, чим здивували багатьох. Виявилося, що в музикантів є стоп-лист для журналістів, який забороняє ставити їм гострі запитання на теми ЛГБТ, фемінізму, сексизму і подібних речей, з якими зазвичай пов’язують гурт завдяки їхньому іміджу.

Дісталося від них тоді й співачці MARUV, яка мала виступати в них на розігріві на закритій вечірці в Москві. Однак італійці без пояснення якихось причин спочатку притримали її вихід на сцену, а потім, взагалі заборонили їй виступати перед ними і просто зіграли сольний концерт.

В принципі цим виступом вони вже тоді поставили під сумнів можливість їхньої появи в Україні, оскільки всім артистам, які виступали в Росії після 2014 року, наш закон забороняє гастролювати в Україні. Однак хтось із прокатників усе-таки наважився привезти їх до Києва і забронював під них на березень 2022 року “Стереоплазу”. Варто було з’явитися квиткам у продажу, як уже до Нового року всі вони були розпродані. Але на фанатів ще до початку війни чекала сумна новина. Музиканти вирішили перенести свій виступ посилаючись на обмеження пов’язані з COVID-19. 

Хоча з часом починає відкриватися нова інформація. Відомо, що іноземні посольства в Україні за кілька тижнів до початку великомасштабного вторгнення в наказовому порядку евакуювали своїх громадян з нашої країни. Тому, можна припустити, що музикантів попередило посольство Італії в Україні про можливі проблеми, з якими вони можуть зіткнутися, приїхавши до Києва. Музиканти пообіцяли озвучити нову дату 1-го березня. Але, зі зрозумілих причин, цього не сталося.

MÅNESKIN постійно змушують фанів вважати, що вони належать до ЛГБТ-спільноти

MÅNESKIN постійно змушують фанів вважати, що вони належать до ЛГБТ-спільноти

Проте скандали пов’язані з Україною і Росією на цьому не закінчилися. На початку італійці скасували свої виступи в Москві та Саннкт-Петербурзі, заявивши, що вони підтримують Україну. А вже у квітні 2022 року випустили пісню “Gasoline” (“Бензоколонка”), в якій жорстко простібали Путіна, назвавши його тираном. У ній є слова:

Як ти спиш ночами?

Як ви закриваєте обидва ока?

Жити з усіма цими смертями

На твоїх руках?

Стоячи на самоті на цьому пагорбі

Використовуючи своє паливо, щоб вбивати

Ми не будемо стояти на місці.

Цю пісню виклали в YouTube і супроводжували її відео бомбардувань і обстрілів українських міст. Хоча потім концепція відо була змінена, оскільки YouTube блокував і досі блокує такі відео.

Даміано Девід закликав американців разом з ним послати Путіна за

Даміано Девід закликав американців разом з ним послати Путіна за “руським кораблем”

Звичайно ж, українці були зворушені цим жестом. А далі було ще крутіше. Презентуючи цей хіт на концерті в Римі соліст гурту Даміано Девід прокричав зі сцени: 

“Навіть якщо хтось може розлютитися, давайте кричати: “Fuck putin! Fuck the war!” Ідіть усі, хто проти того, що я зараз сказав!”

І ця фраза стала фактично постійною кричалкою його подальшого туру. Ці ж самі слова він повторив на одному з найбільших американських рок-фестивалів у Каліфорнії.

Однак турне, яке вони мали наприкінці 2022-го року Америкою, пройшло інакше. Виступаючи в Бостоні соліст загорнувся у прапор України, а потім, коли скинув його з себе, лишився в спідній білизні. Але це ще дрібниця порівняно з тим, що потім він кинув наш прапор на сцену і кілька разів наступив на нього. Звісно ж, українські фани обурилися і влаштували флешмоб у соцмережах, щоб змусити Девіда вибачитися. Вони шерили відео цього фрагмента з хештегом #itsnotokdamiano і підписом “our flag🇺🇦 is not a rag”. Однак вибачень не було.

Обличчя українського бренду разом з Бейонсе

На те, що музиканти зайняли проукраїнську позицію, вочевидь, вплинули деякі особистісні чинники. Один із них, це тісна співпраця Måneskin з українським дизайнерським брендом FROLOV. Вони вже двічі шили їм концертні костюми для виступів у 2022 і 2023 роках. А тепер вони ще й створили новий образ для бас-гітаристки Вікторії Де Анджеліс, яка вирішила зробити сольну діджейську програму. Тут знову багато червоного кольору і чорного латексу, як і під час першої співпраці з гуртом. 

“Ми довгий час тісно взаємодіємо зі стилісткою Måneskin Анастасією Гутник, яка стилізувала кілька колекцій і зйомок для FROLOV. Саме тому робота над костюмами гурту відбувалася легко і досить оперативно, адже роки співпраці навчили нас розуміти одне одного миттєво. ДНК нашого бренду ідеально відповідає новому стилю Måneskin: він рокерський, сексуальний, але водночас стриманий і виважений”, – каже Іван Фролов.

У такому міцному союзі немає нічого дивного, оскільки цей бренд шиє костюми для ще більших зірок, таких як Бейонсе і Сем Сміт. 

Бренд FROLOV вже вретє зробив концертні костюми для музикантів MANESKIN

Бренд FROLOV вже вретє зробив концертні костюми для музикантів MANESKIN

Любить італійських моделей і фліртував з солісткою Go_A

Через епатажний імідж соліста гурту Даміано Девіда часто приписували до ЛГБТ. Тим паче, що жодних дівчат окрім басистки гурту в його товаристві не помічали. Однак на Євробаченні ці чутки були розвіяні. Фани конкурсу тоді приписали йому роман із солісткою Go_A Катериною Павленко. Вони надто часто з’являлися разом.

“Євробачення – це не тільки три дні, а це цілий рік і там є ціла тусовка єврофанів, які нас дуже сильно полюбили. Мене там уже майже одружили з вокалістом італійського гурту. Те, що ми схожі з ним як брат і сестра, навіть я це зараз бачу, коли нас малюють. Але він має дівчину, тому я не влізатиму в ці стосунки”, – сказала Павленко. 

Хоча повірити в те, що між ними зовсім нічого не було, досить важко. Катя і Даміано надто багато часу потім провели разом і після конкурсу. Наша співачка так завзято відмовлялася від роману й усім казала, що він не в її смаку, що всі повірили й вирішили, що вони готують блок спільних пісень. Але їх чомусь так і не з’явилося.

Фани Євробачення одружили Павленко та Девіда

Фани Євробачення одружили Павленко та Девіда

Своєю заявою про те, що у Девіда є дівчина Павленко розкрила його таємницю. Мабуть для фанів він хотів залишатися вільним, щоб якомога більше дівчат відчували до нього інтерес. Насправді ж він на той момент дійсно був зайнятий. Він уже чотири роки перебував у стосунках з італійською моделлю Джорджією Солері. Вона тільки після перемоги Måneskin на Євробаченні вперше виставила їхню спільну фотографію у себе в Instagram. Разом вони були шість років, але потім розлучилися.

Що саме стало причиною ніхто не говорив, хоча й так усім стало зрозуміло, що в житті співака з’явилася інша. Нею виявилася 22-річна модель Мартіна Тальянті. Їм довгий час вдавалося приховувати стосунки, поки в мережі не з’явилося відео, на якому Даміано цілується з гарячою блондинкою. Познайомила їх басистка гурту, оскільки вона давно вже дружила з Тальянті і вона часто ходила на їхні концерти, а потім залишалася погуляти після виступу.

Багато шанувальників тепер критикують співака за те, що він кинув свою першу дівчину, при цьому їм шкода не стільки того, що розпалася пара, а те, що музикант пішов від дівчини, яка має хронічні нездужання. Незадовго до розставання вона поскаржилася в Instagram, що у неї рідкісна хвороба вульводонія. А це означає, що сексуальні стосунки з нею ускладнені. Ось публіка і почала жаліти дівчину. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *