Липень завершиться потужною спекою: синоптик розповів, де вдарить +37°

В останні дні липня погода в Україні очікується малохмарною та теплою, місцями спекотною, до +37°. Дощі пройдуть лише у західних областях.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його даними, 30 та 31 липня погодні умови над переважною частиною нашої країни визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. Тому істотних опадів не передбачається, а температурний фон виявиться трохи вищим за кліматичну норму.

“За рахунок малохмарного неба та переважання повітряної маси субтропічного походження, максимальна температура повітря коливатиметься близько 30-градусної позначки, а у південній частині України традиційно утримається спекотна погода за винятком прибережних районів, де морський бриз пом’якшуватиме денну спеку”, – розказав синоптик.

За його словами, у західних областях країни на характер погоди впливатимуть атмосферні фронти.

“Більш щільна хмарність і періодичні дощі суттєво знизять інтенсивність денного прогріву (особливо 31 липня), тому середньодобова температура в цьому регіоні виявиться близькою до норми і буде цілком комфортною як у нічний, так і у денний час”, – спрогнозував Ігор Кібальчич.

Тож, за його прогнозом, 31 липня у західних областях протягом доби пройдуть дощі, подекуди сильні. Температура вночі становитиме +16…+21 °С, вдень +22…+27 °С, на крайньому заході +17…+21 °С.

У північних областях опадів не очікується. Температура повітря вночі становитиме +15…+20 °С, вдень +27…+32 °С. У центральній частині України неділя пройде без опадів. Температура повітря вночі +16…+21 °С, вдень +28…+33 °С.

На півдні країни буде спекотно та сухо. Температура повітря вночі +17…+22 °С, вдень +32…+37 °С.

У східних областях без опадів. Температура повітря в нічний час +14…+19 °С, у денний +28…+33 °С.

Топ-новини зараз:
• Суд пом'якшив вирок першому засудженому в Україні російському військовому
• Сьогодні тепло, але частину України накриють дощі
• У РФ заарештовано замкомандувача Південного військового округу генерала Воронова
• Три щасливчики серпня 2022: на кого зі знаків зодіаку чекають хороші новини

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *