Ірма Вітовська про завершення кінокар’єри: Вибачте, не опускаю рук. Просто відчуття провини

В столиці тривають промо заходи з приводу майбутньої прем’єри нової української романтичної комедії “Смак свободи”, яка вийде в кінопрокат 7 березня. Одну з ролей зіграла акторка Ірма Вітовська. З цього приводу одне з видань підготувало матеріал, в яких назвали фільми з зіркою, які слід обов’язково переглянути. Авторка статті назвав стрічки шедеврами.

49-річна акторка відреагувала у соцмережах на подібне висловлювання. За словами Ірми, шедеври вони чи ні покаже час. Бо кожен з фільмів (“Між нами”, “Коза Ностра. Мама їде”, “Мої думки тихі”) має різну задачу і мету. А поміж слів Вітовська натякнула, що можливо вона вже не повернеться на зйомки. І таким чином поставить крапку принаймні у своїй кінокар’єрі.

“Не знаю, чи колись ще вийду на кіно майданчик. Війна поставила великий знак питання. Чи зможу, чи доживу, чи побачу. А оглядаючись назад, можу сказати, що була щаслива і через час, колись гляну на новий світ з цих фільмів. Хай в цьому світі буде Україна. І хай вона буде щаслива та вільна… Вибачте, не опускаю рук. Просто відчуття провини часто, що ти живий, вижив, граєш ще, а хтось в цей момент кладе життя. Це почуття росте з кожною втратою”, – написала Ірма.

Акторка Ірма Вітовська

Акторка Ірма Вітовська

Акторка зазначила, що любить кожну свою героїню, в яку перевтілилась на великих кіноекранах. Також цього року відбудеться реліз інших фільмів, за участю Вітовської. Наприклад, комедію “Смак свободи” знімали ще до початку повномасштабної війни. Одну з ролей зіграв актор, телеведучий Павло Лі, який загинув в Ірпені в перші тижні російського вторгнення окупантів. Він є і в трейлері, і на афішах фільму. Головна роль дісталась Ірині Кудашовій.

У фільмографії Вітовської десятки фільмів та серіалів. Серед них, зокрема, “Леся + Рома”, “Дві матері”, “Подорожники” та інші телешоу. За роль матері головного героя Галини Ротт у фільмі “Мої думки тихі” режисера Антоніо Лукіча, який вийшов у 2020 році, Ірма отримала визнання глядачів і критиків, а також першу в кар’єрі премію “Золотий Дюк” Одеського міжнародного кінофестивалю в категорії “Найкраща акторська робота”. Ця роль принесла і нагороду “Кіноколо” та другу “Золоту дзиґу”. Стрічка також отримала “Кришталевий глобус” на 54-му міжнародному кінофестивалі класу “А” в Карлових Варах, перемігши в категорії “Приз глядацьких симпатій”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *