Які шанси в України пройти до фіналу Євробачення

Залишається менш як три тижні до старту пісенного конкурсу “Євробачення-2024”, який цього року проходить у шведському місті Мальме. На перемогу претендують 37 учасників з різних країн світу, не тільки Європи (Австралія, як приклад). Втім не всі пройдуть до фіналу, який пройде 11 травня.

Українки Alyona Alyona та Jerry Heil виступлять в першому півфіналі, який відбудеться у вівторок, 7 травня. На сцені вони виконають свою композицію Teresa & Maria, відео на яке лише на офіційному YouTube-каналі “Євробачення” набрало понад 4,5 млн переглядів. Букмекери щоденно оновлюють прогнози. Вже відомо, які шанси в українок пройти до фіналу.

В першому півфіналі, окрім України, виступлять представники ще 14 країн. Співатиме і один з фаворитів конкурсу – хорватський співак Baby Lasagna (Марко Пурішич). То ж не дивно, що саме йому пророкують вихід у фінал з 96% ймовірністю. Що приємно, в Альони Савраненко та Яни Шемаєвої (справжні імена артисток) такі ж самі шанси. За цим показником український зірковий дует знаходиться на другій сходинці. То ж наша країна має продовжити традицію проходити до фіналу. За 20-річну історію участі України в конкурсі ми завжди виходили до фіналу. Лише двічі не брали участь: 2015-го через війну та 2019-го, коли MARUV відмовилась їхати до Ізраїлю після критики з боку суспільства її концертної діяльності у РФ.

Окрім українок та хорвата, шанси пройти до фіналу мають представники Литви, Фінляндії, Люксембургу, Кіпру, Польщі, Сербії, Ірландії та Австралії. Куди більш кепські справи в артистів зі Словенії, Португалії, Азербайджану, Молдови та Ісландії. За даними букмекерів, вони не пройдуть до фіналу.

Країни, в яких є шанси вийти з першого півфіналу у фінал

Країни, в яких є шанси вийти з першого півфіналу у фінал “Євробачення-2024”

Щодо результатів фіналу, то тут вже тривалий час впевнено утримує лідерство представник Швейцарії – співак Nemo. 26% – неймовірний результат. В українок, які поки що розташувалися на п’ятій сходинці, для прикладу, лише 6%. В трійці лідерів відбулися зміни – італійка Анджеліна Манго опустилась на четверте місце, тоді як в ТОП-3 потрапив представник Нідерландів Joost Klein. Його запальний хіт Europapa вже має понад 19,5 млн переглядів, що є найкращим результатом серед усіх учасників.

Куди більш серйозніші проблеми в країни-господарки. Шведський дует Marcus & Martinus (брати-близнюки родом з Норвегії, але будують кар’єру в Стокгольмі) опустився на 15 місце і має у своєму активі лише 1% шансів на перемогу. Також поки що не виправдовує очікувань один з найвідоміших учасників “Євробачення-2024” – британський співак, актор Оллі Александер. В його активі дуети з суперзірками, але в прогнозі букмекерів в 33-річного артиста лише 12 позиція і також один відсоток на перемогу. Втім, зазначимо – після репетицій все перемішається, як в картковій колоді.

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 станом на 19.04.2024

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 станом на 19.04.2024

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *