Як зараз живе Сельма Блер – акторка, яка багато років бореться з невиліковним захворюванням

23 червня 2024 року Сельмі Блер виповнилося 52 роки. Через невиліковне захворювання їй довелося забути про акторську професію, улюблені хобі та повноцінне життя. Однак попри біль та муки, Сельма чинить опір цьому вироку.

21 жовтня 2018 року Сельма Блер зробила сенсаційне визнання: у неї діагностовано розсіяний склероз. Як жити з цим захворюванням, актриса розуміла дуже невиразно. У той день Сельма написала велике і дуже чесне послання до своїх прихильників – і всіх, хто був змушений зіткнутися з невиліковним захворюванням, що вражає центральну нервову систему.

«Я інвалід. Іноді падаю. Іноді упускаю речі. Моя пам’ять як у тумані, а рухаюся я так, наче отримую вказівки від зламаного навігатора. Зараз я сміюся з себе і поки що не дуже уявляю, як жити далі, але я щось обов’язково придумаю», – заявила актриса.

Моя пам'ять як у тумані. Фото: Getty Images

Моя пам’ять як у тумані. Фото: Getty Images

Організм актриси вразило аутоімунне захворювання, якому сучасна медицина поки що не змогла придумати пояснення. Волокна спинного та головного мозку атакуються власною захисною системою. Замість нервової тканини на місці осередків ураження утворюється сполучна, яка нездатна передавати сигнали мозку.

«Скажеш тілу: “Підніми руку”, а воно просто не може. Не чує тебе. Бо замість відкритого каналу зв’язку у твоєму головному мозку – наглухо забитий рубець».

Поганий зв'язок із тілом. Фото: Getty Images

Поганий зв’язок із тілом. Фото: Getty Images

Протягом 15 років до постановки діагнозу Сельма безрезультатно зверталася до різних лікарів, сподіваючись допитатися правди. Її ретельно оглядали, збирали аналізи, а потім ввічливо спрямовували до іншого фахівця. Жоден так і не зміг назвати якийсь зрозумілий діагноз. Депресія, хронічна втома, авітаміноз… Довгі роки Блер, молода і дуже талановита актриса, губилася в здогадах, а часом і зовсім сумнівалася у своєму здоровому глузді.

«Ну як можна було взяти й забути весь текст?», – неодноразово журилася Сельма, йдучи додому після чергового проваленого прослуховування. Продюсери розводили руками, а в професійному середовищі дуже швидко поповзли чутки про «ненормальну» актрису, якій не можна довірити хоч якусь роль – не вивчить текст і зірве зйомки.

На Тижні моди у Парижі, червень 2024 року. Фото: Getty Images

На Тижні моди у Парижі, червень 2024 року. Фото: Getty Images

Симптомами розсіяного склерозу справа не обмежилася. На тлі аутоімунного захворювання у Сельми розвинулася спастична дисфонія – періодичні й неконтрольовані спазми гортані, через що мова актриси постійно переривалася. У такі моменти голос Блер змінювався до невпізнання. Зрозуміло, що за такого «портфоліо» знаменитість щоразу отримувала від режисерів відмови різного ступеня ввічливості.

Напевно, єдиними людьми, які не сумнівалися в Сельмі, були її коханий Девід Лайонс та син Артур. Коли Блер дізналася про свій діагноз, то відчула, що підводить не лише свій талант, а й рідних людей. Тоді актриса, яка взяла за правило відверто ділитися своїми роздумами з підписниками в соцмережах, написала наступне:

«Я турбуюся за свою сім’ю. За наш спосіб життя та ізоляцію, в якій ми, з моєї вини, тепер змушені існувати. Мені страшно, що через хворобу я не зможу заробляти достатньо грошей та забезпечувати сина всім необхідним. Страшно, що я не зможу оплачувати ліки, які не покриває страховка. Що я тягар. Що не зможу більше радіти життю та допомагати іншим. А найголовніший мій страх у тому, що мені може не вистачити сил навчити сина вірі, витримці та любові».

З Девідом Лайонсом. Фото: Getty Images

З Девідом Лайонсом. Фото: Getty Images

Через порушення координації рухів лікарі наполягли на виготовленні медичної тростини. Тож тепер ця красива та талановита жінка змушена була пересуватися за допомогою палички. Сельма соромилася зайвий раз показуватися на вулиці, а тому почала жити самітницею.

Повернутись до життя їй допомогли коні. Сельма почала відвідувати стайні. Спочатку актриса доглядала за тваринами, чистила їх і годувала. Потроху навчилася триматись у сідлі. І до неї знову повернулася впевненість у собі. Про кіно поки що не йдеться, але актрису почали запрошувати на червоні доріжки, її фотографії знову з’явилися у світових ЗМІ.

«Так, у мене розсіяний склероз, але це нормально. Це не вирок. Я тільки хочу знову бігати з сином наввипередки й не падати. Хочу гуляти вулицями, не спираючись на палицю. Хочу кататись на коні без сторонньої допомоги. Хочу бути щасливою. Хочу жити».

Хочу жити. Фото: Getty Images

Хочу жити. Фото: Getty Images

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *