Хто такий рекрутер? Особистий бренд

Хто такий рекрутер? Особистий бренд

Доволі часто, шукаючи рекрутерів, одразу після запиту по типу “it рекрутингова агенція it Україна” можемо побачити багато одноманітних сайтів, але не людей, що стоять за цим. У 2023 році неймовірно важливо аби бізнес мав обличчя. А краще не одне, а декілька. Адже люди завжди довіряють людям. Тому особистий бренд є необхідною складовою для роботи будь-якого рекрутера. Розберемося детальніше. 

Що таке рекрутер як бренд в соц. мережах?

По-перше, це експертність. Необовʼязково вести сторінку десь в Інстаграм лише не професійному рівні, оминаючи лайфстайл. Але якщо ви вже хочете зарекомендувати себе як класний рекрутер, тоді додавайте до свого профілю кейс-стаді, розповідайте про факапи (аудиторія це обожнює) та будьте собою. Буває так, що навіть якість особливості почуття гумору або зовнішності можуть стати візитівкою для людини.

Крім того, рекрутер в соц. мережах дорівнює : 

  • Сильній базі контактів за звʼязків з кандидатами 
  • Гарній незаплямованій репутації серед клієнтів, колег та кандидатів
  • Можливості підвищувати вартість ваших послуг
  • Довірі до вас як до людини і як до експерта.

До того ж активний прояв себе у соціальних мережах допомагає не тільки формувати свій імідж, а й знаходили необхідних людей та встановлювати з ними професійні звʼязки. Адже якщо ви можете розраховувати на підтримку та повагу з боку інших рекрутерів, це позитивно зпрацює і на залученні клієнтів також. Бо рекомендації – це один із найпотужніших інструментів просування. А ще він безплатний та дуже недосяжний, якщо не докладати достатньо зусиль. 

Що робить рекрутер у соц. мережах? 

Розгляньмо побудову особистого бренду на платформі LinkedIn. Пояснити, чому саме ця соціальна мережа найбільш релевантна легко – саме тут рекрутер найчастіше спілкується з клієнтами та кандидатами. Але перш ніж проводити будь-які дії над своїм акаунтом, треба поміркувати: 

  • Чи легко нова людина, яка вперше потрапила на ваш акаунт, розуміє, чим саме ви займаєтесь та які послуги надаєте? 
  • Чи можна запамʼятати ваш профіль серед тисячі схожих? чи можна виділити саме вас на фоні інших рекрутерів?

Якщо у вас немає ніяких труднощів з цими питаннями, тоді можна видихнути: ви піклуєтеся про свій особистий бренд і робите усе вірно. Якщо ж ні, тоді варто знайти власні фішки та особливості, які зроблять ваш акаунт якщо не унікальним, то хоча б особливим.

Основою будь-якого успіху є регулярність. Варто памʼятати, що кожен процес має повторюватись для того, щоб аудиторія звикла і вже на рівні підсвідомості чекала ваш новий допис. Тут можна не лише писати експертні статті в LinkedIn, а й публікуватись у тематичних ЗМІ, давати інтервʼю та роботи колаборації зі своїми колегами. Саме останній пункт може допомогти вам знайти нову аудиторію, залучити більше людей до себе на сторінку. Це можуть бути прямі ефіри, де ви ділитесь один з одним своїм досвідом або обговорюєте певну тему з різних боків, як два експерти з унікальними думками. 

Основні поради щодо ведення особистого блогу у соц. мережах:

  • Будьте експертом. Завжди розповідайте про те, у чому круто розбираєтесь
  • Чесно кажіть про невдачі. Більшість людей вже втомилася від ідеального успіху. Тому варто показувати, що ви теж людина, яка може помилятися та факапити. 
  • Ділиться спостереженнями та цікавими кейсами. Ваші професійні знання – це класно. Але ще крутіше, це коли ви можете самостійно оцінювати ситуацію та роботи неординарні висновки, експериментувати та розповідати про те, як вирішили ту чи іншу ситуацію за допомогою свого унікального бачення світу. 
No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *