Хмельницький повідомив, що НАБУ обшукує його будинок у справі про купівлю землі в Києві

Детективи Національного антикорупційного бюро 26 травня проводять обшук у будинку українського бізнесмена зі списку Forbes, засновника компанії UFuture Василя Хмельницького. Він повідомив про це у Facebook.

Хмельницький заявив, що дізнався про прихід детективів, перебуваючи в офісі в Києві.

Обшук, за його даними, відбувається у межах справи про земельну ділянку, яку Хмельницький із партнером придбали за 18,9 млн грн під будівництво школи. Бізнесмен стверджує, що купівлю здійснено на відкритому аукціоні.

“Законність придбання й укладення договору купівлі-продажу підтверджена судом. Але НАБУ вважає, що ціна занизька. Відповідно до містобудівної документації, за даною адресою не може бути розміщено комерційну чи житлову нерухомість. Тому з точки зору бізнесу ціна максимально можлива”, – написав Хмельницький.

Він зазначив, що “поважає слідчих НАБУ за їхню активну діяльність під час війни” і готовий співпрацювати зі слідством.

https://www.facebook.com/vkhmelnytsky/posts/pfbid0q2nCsWHy6RcagwEwrH9eCXvLeCvbaJdfNP8gLZMzNrEbkF84LqVxv8FByCLiTqUvl

Пізніше пресслужба UFuture повідомила Forbes, що справа стосується ділянки в Києві на вулиці Військовий проїзд, яку одна з компаній Хмельницького придбала у 2018 році у держпідприємства, яке входить до структури Міністерства внутрішніх справ. На цій ділянці бізнесмен збирався збудувати другий корпус комплексу “Новопечерська школа”.

НАБУ офіційно обшуки не коментувало.

Контекст:

Статки Хмельницького Forbes оцінює у $310 млн, 2021 року він посідав 29-те місце серед найбагатших українців (у 2022 році журнал додав до рейтингу лише 20 найбільших бізнесменів, Хмельницький до нього не потрапив).

Серед основних активів Хмельницького – фармацевтична компанія Biopharma, енергетична компанія UDP Renewebles, аеропорт Київ (“Жуляни”), інноваційні парки в Києві, Львові й Харкові (проєкт UNIT.City) та індустріальний парк у Білій Церкві.

У 1998–2014 роках Хмельницький був народним депутатом. У Верховній Раді VI скликання був у фракції Партії регіонів.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *