Фантазія перетворювалася на спокусливий одяг: зірки світових подіумів прокоментували смерть Роберто Каваллі

Серце італійського модельєра Роберто Каваллі зупинилося 12 квітня 2024 року. Модельєр помер у Флоренції після тривалої хвороби. Останнім часом поряд з ним була його кохана, шведська модель Сандра Бергман.

Кутюр’є прославився ще у 70-ті роки минулого століття завдяки своєму зухвалому сексуальному стилю та яскравим анімалістичним принтам. Світ моди тужить за дизайнером.

«Дорогий Роберто, можливо, тебе більше немає з нами фізично, але я знаю, що завжди відчуватиму твою душу поряд. Для мене велика честь працювати з твоєю спадщиною та створювати бренд, заснований тобою. Спочивай з миром, тебе не вистачатиме, але тебе люблять так багато людей, що твоє ім’я продовжуватиме залишатися маяком для натхнення інших, а особливо для мене», – йдеться у заяві Фаусто Пульїзі, креативного директора модного дому Roberto Cavalli.

Роберто Каваллі

Роберто Каваллі

Джорджо Армані також вшанував пам’ять колеги.

«Я не можу уявити бачення моди, більш далекого від мого, ніж бачення Роберто Каваллі, але при цьому я завжди мав до нього величезну повагу. Роберто був справжнім художником з його такими дикими та чудовими принтами, здатним перетворювати фантазії на спокусливий одяг. Я з неймовірним сумом дізнався про його смерть: мені дуже не вистачатиме його тосканського натхнення», – поділився Армані.

Джорджо Армані

Джорджо Армані

Бразильська модель Адріана Ліма наголосила, що світ втратив одну з легенд.

«Непримиренний за стилем та духом», – зазначила манекенниця.

Адріана Ліма

Адріана Ліма

Вікторія Бекхем також висловилася щодо смерті кутюр’є.

«Неймовірно боляче почути новину про смерть Роберто. Він назавжди залишиться іконою», – прокоментувала дружина футболіста.

Вікторія Бекхем

Вікторія Бекхем

Гайді Клум поділилася кадром із Каваллі: вона з ніжністю цілувала модельєра.

«Я сумую за тобою, Роберто Каваллі», – лаконічно зазначила модель.

Клум та Каваллі

Клум та Каваллі

Роберто Каваллі було 83 роки. У 30-річному віці він продемонстрував свою дебютну лінію одягу в салоні прет-а-порте в Парижі. У 1972 році відбувся його перший модний показ у Флоренції. Тоді ж дизайнер створив та запатентував процедуру нанесення малюнків на шкіряні вироби.

Роберто Каваллі було 83 роки

Роберто Каваллі було 83 роки

У 1998-му кутюр’є запустив лінію чоловічого та жіночого одягу Just Cavalli, орієнтовану на молодь. У 62-річному віці Роберто було визнано дизайнером року за версією Fashion Group International. У 2010-му Дім Каваллі отримав статус «Найкраща з найкращих марка люксового жіночого одягу». Наразі бренд Roberto Cavalli представлений у більш ніж 50 країнах.

У 2014 році у дизайнера зав’язалися стосунки з Сандрою Бергман, яка молодша за нього на 44 роки. У 2023 році у пари народився син, якого назвали Джорджіо – на честь батька Роберто, вбитого нацистами 1944 року. Каваллі подарував Сандрі острів Stora Rullingen, що знаходиться неподалік Стокгольма. Статки кутюр’є оцінювалися в 500 мільйонів доларів.

Із Сандрою Бергман

Із Сандрою Бергман

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *