Фанати не вірять у перемогу України, але пісня точно увійде в десятку Євробачення

Вже наступного тижня у шведському Мальме у прямому ефірі пройдуть півфінали та гран-фінал пісенного конкурсу “Євробачення 2024”. Букмекери визначились з поточним лідером, свого фаворита назвали й регіональні представництва OGAE. Це міжнародна організація, яка об’єднує досвідчених єврофанів в різних країнах світу. Цього року участь в голосуванні взяли 42 філії, зокрема, й українська.

Згідно з фінальними результатами українки Alyona Alyona та Jerry Heil не змогли потрапити до топ-5, але на останок отримали найвищий бал від Австрії. Також щедрі 8 балів (третє місце) нам поставили єврофани з Румунії.

Результати голосування членів OGAE з України та Польщі

Результати голосування членів OGAE з Австрії та Румунії

Всього ж в активі Альони Савраненко та Яни Шемаєвої (справжні імена артисток) три найвищі оцінки і 150 балів. Пісня Teresa & Maria посіла шосте місце за підсумками престижного голосування фанатів. Лідером же став хорватський співак Baby Lasagna (справжнє ім’я Марко Пурішич). Його поп-рок пісня має всі шанси на перемогу і в букмекерів, де він на другому місці. Срібло єврофани віддали італійці Анджеліні Манго, яка відстала від хорвата лише на 18 балів. Бронза у швейцарця Nemo, який є лідером у букмекері.

До топ-5 також увійшли учасники з Бельгії та Франції. А в десятці, окрім українок опинились делегації з Австрії, Литви, Іспанії та Нідерландів. Країна-господарка цьогорічного конкурсу, Швеція, посіла лише 13 місце. На одну позицію за неї вище суперзірка з Великої Британії Оллі Александер. Він є чи не найтитулованішим учасником “Євробачення 2024”, але його конкурсна пісня не дуже популярна серед єврофанів.

11 країн не отримали жодного балу від єврофанів: Албанія, Чехія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Мальта, Молдова, Португалія та Сан-Марино. Лише одним балом можуть похизуватися делегації з Грузії та Польщі. В усіх цих країн (окрім Німеччини, проходить автоматично) мінімальні шанси до потрапляння у фінал.

Результати голосування членів OGAE з 35 країн

Результати голосування членів OGAE з 35 країн

Щодо поточних прогнозів від букмекерів, то тут все без змін: швейцарець Nemo утримує лідерство та має 24% шансів на перемогу. Українки посідають п’яте місце з 8%. Італійка не входить до топ-3, бо там, окрім хорвата та швейцарця розташувався представник Нідерландів Joost Klein, хіт якого Europapa вже має понад 21 млн переглядів.

Прогноз букмекерів стосовно переможця

Прогноз букмекерів стосовно переможця “Євробачення 2024” станом 29 квітня 2024 року

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *