Епоха ганьби та сорому: 10 образів на Оскарі, які зіркам пригадують досі

До церемонії вручення «Оскара» залишилося небагато часу. Для того, щоб у годину X вийти на червону доріжку у всій красі, селебріті ще після різдвяних свят сідають на дієти та прописуються у косметологів. Але всі ці питання відходять на другий план, коли настає час вирішити головне – яку сукню вибрати, щоб усі навколо оніміли від захоплення?

Останніми роками практично головним трендом червоних доріжок залишаються голі сукні. Їх носять і худорляві актриси, і плюс-сайз моделі, і вагітні дівчата, ось тільки на «Оскарі» прозоре чи надто відверте вбрання навряд чи викличе схвалення. Тут діють свої правила: стриманість, елегантність та тонкий смак. Чи всі знаменитості їм слідують? Звісно, далеко не всі.

Дженніфер Лопес, 2001 рік

У 2000 році Дженніфер Лопес прийшла на церемонію «Ґреммі» у зеленій тропічній сукні Versace, яка миттєво стала культовою. Через глибоке декольте вона мала дуже провокаційний вигляд, але так личила зірці, що ніхто не зважився звинуватити її у вульгарності.

Міняти стиль Лопес явно не збиралася та у 2001 році підготувала чергову провокацію. На «Оскар» вона прийшла в сірій і абсолютно непоказній, на перший погляд, сукні, яка таїла «сюрприз». Верх вбрання був зроблений з прозорої тканини, тому того вечора всі дивилися не в очі Дженніфер, а на її груди, а сама сукня згодом потрапила до списку провальних.

Дженніфер Лопес

Дженніфер Лопес

Памела Андерсон, 2001 рік

Андерсон вирішила не відставати від Лопес, і того ж року прийшла на червону доріжку у джинсовій мініспідниці та високих чоботях, а білу сорочку підв’язала під грудьми. «Переплутала премію з баром», – наступного дня написали про актрису таблоїди й побажали Памелі якнайшвидше змінити стиліста.

Тоді зірка «Рятувальників Малібу» пропустила всі коментарі повз вуха і продовжила жити своє найкраще життя у статусі секс-символу. Проте минуло 20 років, вона вийняла з грудей імпланти та почала пропагувати природне старіння.

Памела Андерсон

Памела Андерсон

Геллі Беррі, 2002 рік

До списку найвідвертіших нарядів «Оскара» входить і сукня Геллі Беррі, яку вона одягла на церемонію у 2002 році. Сама актриса з таким зверхнім ставленням до свого вбрання категорично не погоджується. Той вихід вона вважає одним із найкращих у кар’єрі, бо пішла додому із золотою статуеткою в руках.

Сукня актриси лаяли й за крій, що порушив пропорції фігури, і за надто відвертий верх із прозорої тканини, але водночас багато хто питав, хто ж створив це вбрання. Акторка відповідала: «Елі Сааб», і вже наступного дня ліванський дизайнер прокинувся знаменитим.

Геллі Беррі

Геллі Беррі

Ума Турман, 2004 рік

Для того, щоб плаття бурхливо обговорювали, йому навіть не обов’язково бути відвертим: безглуздя буде цілком достатньо. Саме це у 2004 році сталося з Умою Турман, вбрання Christian Lacroix якої було схоже на підперезаний тюль. Напівпрозора тканина, тканина з мереживом, золоті та сині вставки – все разом це виглядало надто незграбним. У хейтерів акторки сукня навіть викликала дивні асоціації із нарядами офіціанток з Октоберфесту.

Ума Турман

Ума Турман

Леді Гага, 2015 рік

У 2015 році Леді Гага прийшла на кінопремію в ніжній сукні Azzedine Alaïa, яка ідеально підійшла б навіть для весілля, але навіщось доповнила її високими червоними рукавичками «для прибирання». Ентузіасти за допомогою фотошопу прималювали Газі фартух, швабру та відро і почали міркувати: «А скільки б взяла артистка за клінінг, наприклад, трикімнатної квартири на Оболоні?».

Леді Гага

Леді Гага

Енн Кларк, 2018 рік

Співачка Енн Кларк, яка виступає під псевдонімом St. Vincent, 2018-го прийшла на «Оскар» у короткій чорній сукні Saint Laurent з асиметричним подолом. Того року чорний колір став у Голлівуді символом боротьби з харасментом. Вважалося, що якщо зірка вибирає для доріжки саме цей відтінок, вона виступає проти Харві Вайнштейна, звинуваченого в домаганнях та насильстві.

Енн Кларк

Енн Кларк

Блек Чайна, 2020 рік

«Вона забула одягнути спідню білизну», – говорили про Блек Чайну у 2020 році. За мірками зірки, яка починала кар’єру, як стриптизерка, її сукня Dona Matosh з декольте та високим розрізом мала дуже скромний вигляд, та й сама Блек почувала себе в ньому цілком впевнено. Будь-яка інша зірка в подібному аутфіті напевно боялася б зробити зайвий рух, щоб не оголювати без потреб інтимні частини тіла, але актрисі було все одно.

Блек Чайна

Блек Чайна

Андра Дей, 2021 рік

У 2021 році Андра отримала номінацію на «Оскар» і, щоб залучити удачу, прийшла на церемонію в образі золотої статуетки. Проте перемога пішла до Френсіс Макдорманд, а остаточно зіпсував настрій Дей той факт, що її вбрання потрапило до рейтингу найгірших. Причина полягала й у фасоні сукні, і у тканині, яка мала дешевий вигляд.

Андра Дей

Андра Дей

Крістен Стюарт, 2022 рік

На червону доріжку актриса вийшла в коротких шортах та розстебнутій білій сорочці, доповнивши їх жакетом. Зробити ставку на більш елегантний образ Крістен не переконало навіть те, що того року вона була номінована на нагороду у категорії «Краща жіноча роль» за фільм «Спенсер» і мала шанси (хоч і не найвищі) піднятися на сцену за статуеткою, але нагорода дісталася Джесіці Честейн.

Крістен Стюарт

Крістен Стюарт

Єва Лонгорія, 2023 рік

2023 року акторка представила на «Оскарі» свою варіацію голої сукні, яка не була прозорою, але створювала ефект невидимості. Вбрання в богемному стилі, прикрашене стразами та вишивкою, одразу ж привернуло увагу публіки, в тому числі й налаштованої дуже консервативно. І поки одні називали Єву богинею стилю, інші соромили актрису за глибоке декольте «не за віком».

Єва Лонгорія

Єва Лонгорія

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *