Екснаречена Гринкевича, Соня Морозюк, використала маму, аби врятувати свою нерухомість від ДБР

Минулого місяця на виконання запиту ДБР Нацагентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю (розкрадання грошей Міноборони). У списку опинилась і художниця Соня Морозюк, яка була заручена з сином глави скандального сімейства, Романом. У переліку згадуються дві квартири та галерею в центрі Києва у власності Софії.

Після оприлюднення інформації Морозюк заявила, що квартири вона придбала ще за рік до знайомства з Романом Гринкевичем. Тож до відмивання бюджетних коштів вона ніби не має відношення. Квартири, за словами Морозюк, були придбані 2 червня і 16 серпня 2022 року, а співвласником є її батько. Видання hromadske оприлюднило результати власного розслідування, в ході якого з’ясувались цікаві деталі.

Через декілька днів після публікації АРМА, а саме 15 січня, Соня Морозюк позичила 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї мами Ліліани Семенюти. Через позику нотаріус наклав обтяження на всі три об’єкти нерухомості. Це означає, що, поки Соня Морозюк не поверне борг своїй мамі, її майно недоступне для арештів і конфіскацій.

У реєстрі нині це значиться як договір іпотеки. Семенюта – звичайний ФОП, надає різні послуги – від дизайну до прибирання будинків. Також на неї записана ГО “Вік Можливостей”. Про інший бізнес жінки невідомо.

Схема від Соні Морозюк: на тлі корупційного скандалу художниця долучила власну маму, аби врятувати нерухомість від ДБР 1

Одна з квартир художниці розташована в ЖК “Альтер Его” на Новопечерських липках (центр Києва). Ціна таких апартаментів стартує від 6 мільйонів гривень. Приблизно стільки ж коштує друга квартира Морозюк, яка розташовується у столичному ЖК “Пори року” в іншому районі. Щодо галереї, то вона обійшлась художниці в 10 млн гривень.

Журналісти вирішили особисто зв’язатися з Морозюк, втім вона поклала слухавку і перенаправила на помічницю. Та своєю чергою повідомила, що Соні потрібен час відійти від пережитого і згодом вона вийде на зв’язок. Вочевидь, художниця відходить в нотаріусах разом з батьками. Як співвласник квартир, до цієї схеми залучили і батька Морозюк. Станом на зараз жодне майно художниці Морозюк не арештовано. ДБР не наклали арешт на майно. 

Що раніше казала Морозюк про нерухомість

“Одну собі купив батько (продавши до цього нерухомість у Харкові), і оформив частку на мене. Він є платником, це його гроші, не мої. І другу квартиру я купила з частковою допомогою батька, і він є співвласником”.

Щодо нежитлової нерухомості під майстерню в центрі Києва, то Морозюк, за її словами, заплатила за неї 4,6 млн гривень, а не 250 тисяч доларів (10 млн гривень), як про це кажуть.

“Це приблизно мій річний дохід. Всі такі угоди проводяться у безготівці, і банк перевіряє джерело надходження коштів. Нагадаю, що я вже не один рік ФОП і сплачую податки. Нагадаю також, що готую документи для добровільної подачі декларації, щоб було ще зрозуміліше”, – підсумувала Морозюк.

В соціальні мережі Соня не виходить. Про її поточне місцеперебування також невідомою.

Документи Морозюк опублікувала в Instastories

Документи Морозюк опублікувала в Instastories

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *