Друга Дюна і Пол Джаматті в оскароносній комедії: кінопрем’єри з 29 лютого

Цього тижня в український прокат виходять бойовик з Тімоті Шаламе, Хав’єром Бардемом та Зендеєю, американська драма з елементами комедії з Полом Джаматті, французька комедія та китайський мультик.

Дюна: Частина друга 

Жанр: бойови/фантастика, країна – США, Канада

У головних ролях: Ребекка Фергюсон, Хав’єр Бардем,Тімоті Шаламе, Зендея, Стеллан Скарсгард та інші.

Події розгортаються на пустельній планеті Арракіс, де видобувається найцінніша у світі речовина – “спеції”. Нащадок Будинку Атрідов Пол (Тімоті Шаламе) приєднується до фремен, що діє під керівництвом Стілгара (Хав’єр Бардем). Разом із ним його мати Джессіка (Ребека Фергюсон). Вони вирушають на зустріч страшному та невідворотному майбутньому – війні, яка охопить усі відомі куточки імперії.

Фантастичний бойовик “Дюна: Частина 2” є продовженням фільму, що вийшов на екрани в 2021 році. В основу сюжету покладено однойменний роман Френка Герберта. За мотивами книги створено низку відеоігор та настільних ігор. Книга вийшла друком у 1965 році і з того часу її неодноразово намагалися екранізувати. Довгий час це нікому не вдавалося. 1984 року з’явилася версія режисера Девіда Лінча, проте вона не мала успіху. Дені Вільнєв став режисером першого фільму та продовжив роботу над другою частиною. Робота над нею розпочалася у серпні 2021 року.

Залишенці

Жанр: драма/комедія, країна – США

У головних ролях: Пол Джаматті, Доминик Сесса, Давайн Джой Рендольф та інші.

Події відбуваються на початку 70-х у приватній школі в Новій Англії. Ангусу (Домінік Сесса) нікуди поїхати на різдвяні канікули, тому він змушений залишатися в школі на два тижні. Один із викладачів, Пол Ханем (Пол Джаматті), залишається з ним. Серед усіх учителів у школі містер Ханхем найсуворіший. Він ніколи не йде на поступки і не робить жодних кроків назустріч студентам. Залишившись наодинці з Ангусом, він продовжує поводитися як завжди. Учитель не врахував, що є люди набагато впертіші за нього. Зрештою виявляється, що впертість – чудова спільна риса, з якою можна подружитися.

Комедійна драма “Залишенці” створена так, ніби події відбуваються не в 70-х роках, а фільм знятий саме в ті часи. Було докладено чимало зусиль, щоб створити відповідну атмосферу. Режисером фільму став дворазовий номінант на премію “Оскар” Олександр Пейн. Цей фільм також був номінований на “Оскар” у п’яти різних категоріях.

Романтик

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Алекс Лутс, Голшіфте Фарахані, Олівьє Шантро, Люсі Дебай та інші.

Колись Сезар (Алекс Лутц) та Саломе (Голшифте Фарахані) були щасливою закоханою парою. Життя тішило своєю безтурботністю. В особливому захваті від відсутності будь-якої відповідальності був Сезар. Тож коли відносини стали ставати серйознішими, він зник. Минуло три роки. Чоловік, як і раніше, цінує те, що він не обтяжений ніякими атрибутами дорослого життя – ні роботою, ні стосунками. Однак він досі любить Саломе, тож вирішив відновити стосунки. Поки Сезар шукав яскравіших вражень, Саломе виховувала їхню спільну дочку, про яку Сезар навіть не здогадувався. Дівчинці вже три роки. Тепер для щастя чоловік має підкорити серце відразу двох красунь.

Французька комедія “Романтік” є режисерським дебютом сценариста Тібо Сегуена. Сценарій до фільму також написав він. Показана історія відбувається у Парижі, на Монмартрі. Незважаючи на впізнаваність популярної туристичної локації, для зйомок використали несподівані куточки цього району.

Прощавай, монстр

Жанр: мультфільм, країна – Китай 

Тільки уявіть безмежне море, всіяне тисячами островів. Ці краї населяють як їхні законні жителі, так і темні духи. Темні духи викликають хвороби, отже, щоб місцеві жителі відчували себе добре, духів постійно треба відганяти подалі. Юний лікар Бай Цзе лише вчиться зцілювати. Він вирішив, що було б добре назавжди позбутися темних духів, проте не розрахував сили і замість гарної справи, яку планував, накоїв лиха – зруйнував острів лікарів. Його назавжди виганяють звідси та забороняють займатися зціленням. Минуло сім років. Бай Цзе зустрічає хлопчика, який перебуває у сильному відчаї через хворобу, яку ніяк не може подолати. Через важкий сум, що огортає дитину, темні парфуми починають мати над нею все більшу і більшу силу.

Сімейний пригодницький мультфільм “Монстр і маги синіх морів” знято в Китаї. Вартість виробництва склала приблизно 20 млн доларів. На особливу увагу заслуговує делікатність, з якою глядачеві доносять важливість емоційного стану на шляху боротьби з хворобою.

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *