Допомогу студії Квартал 95 для Охматдиту українці не оцінили: під роздачу потрапив і Вакарчук

Внаслідок масованої ракетної атаки окупантів міст України, в понеділок, 8 липня, у Києві серйозних пошкоджень зазнала дитяча лікарня “Охматдит”. Найбільш постраждало токсикологічне відділення лікарні: його фактично зруйновано. Українці почали збирати кошти на поточні потреби медичного закладу та відбудову. Різні компанії оголосили, що передають мільйони гривень на допомогу “Охматдиту”.

Так, наприклад, мобільний оператор “Київстар” заявив суму в 10 млн грн, “Нова Пошта” – 1 млн грн, мережа супермаркетів “Фора” (загинула одна зі співробітниць компанії разом зі своїми дітьми) – 1 млн грн. Свою суму озвучили і в студії “Квартал 95” – 500 тисяч грн. Втім, замість подяки, гумористи потрапили під шквал критики в коментарях. Про це Інформатор-Україна дізнався з повідомлень користувачів соцмережі Instagram.

“Діти не повинні страждати. Це аксіома, але не для країни-агресора. Студія “Квартал 95” надає матеріальну допомогу лікарні “Охматдит”. Долучайтесь і ви”, – написали члени команди.

Заява від

Заява від “Квартал 95” про допомогу “Охматдиту”

Втім, благодійну ініціативу кварталівців не оцінили чимало українців. Від початку року студія як мінімум двічі потрапляла в гучні скандали. Їхні номери про переселенку зі Скадовська та романтичні інтриги в ТЦК (заснований на реальних подіях в Рівненській області) обурили багатьох українців. Не промовчали деякі з них і цього разу. Вони не задоволені сумою, яку задонатили в “Квартал 95”.

  • Що таке по сьогоднішніх цінах і курсу долара 41 гривня за 1 долар цих 500 тисяч гривень? Всього лише 12 тисяч доларів.
  • Це все, на що коміки здатні?
  • Мало, якщо взяти той прибуток які вони заробляють на авторських правах, за контент. Ці пів мільйона то капля в морі. Потрібно не забувати про те що в країні війна і потрібно мобілізовувати економіку.
  • Щось малувато для такої фірми.

В коментарях було багато повідомлень і про владу, чиновників та фінансову підтримку від партнерів. Втім, студію “Квартал 95” підтримали деякі користувачі Instagram.

  • Тільки в нас таке можливо, за чужі гроші обі***тися, проклясти один одного в коментарях. Люди ви що зовсім, мало чи багато? Скільки хто кидає то хай буде. Поміч потрібна, а не прокльони.
  • А нашим людям завжди все не так. Не дають – погано, дають теж погано, бо мало. Визначтесь.

Деякі актори студії

Деякі актори студії “Квартал 95”. Фото: Instagram/kvartal95official

Значно менше було негативних дописів під подібним дописом фронтмена гурту “Океан Ельзи” Святослава Вакарчука. Рокер легендарного колективу, якому цього року виконується 30 років, оголосив – він та музиканти задонатили 100 тисяч гривень. Без закидів в коментарях не обійшлося. Дехто зауважив, що про добрі справи треба мовчати, інші перевели суму в долари та почали публічно соромити рокерів. На коментарі тим, хто не в курсі, що маленьких донатів не буває, музиканти відповідати не стали. 

Коментарі під дописом Святослава Вакарчука в Instagram

Коментарі під дописом Святослава Вакарчука в Instagram

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *