До України їй дорога закрита: зірка Євробачення заспівала російською в країні-учасниці ОДКБ та промовчала про війну

Представниця від України на конкурсі “Євробачення-2012” (посіла 15 місце), співачка Гайтана дала рідкісний публічний концерт під час повномасштабної війни. Але 45-річна артистка обрала не благодійний виступ, а сольне шоу в одному з закладів Бішкеку (столиці Киргизстану). При чому співала Гайтана російськомовні хіти, які після 24 лютого не переклала.

Про це Інформатор-Україна дізнався з діджитал-майданчиків “МУЗВАР” та соцмереж, де публікують відео з виступу українки, яка не згадала на концерті про війну і оголосила його “увечері любові”.

Артистка вийшла на сцену, привітала гостей вечора та почала свій виступ, не згадавши про війну на Батьківщині. Вибір країни для концерту дивує – Киргизстан входить у склад ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку). Це військово-політична міжнародна організація, в якій також є Білорусь, Казахстан, Росія та Таджикистан. І зрозуміло, що головними в ній є саме росіяни.

“Обирає не підтримувати власну країну своїми виступами. А їде в Бішкек, де співає російськомовні хіти. Наше серце вже розбите. Вибір як мінімум незрозумілий. У соцмережах співачки про це тиша. В описі концерту про україномовні хіти навіть мови не йде. Коли ти можеш бути дівою лише в тотальному мовчанні”, – зазначили в “МУЗВАР”.

@think_positivvee

Самый лучший😍😍😍

♬ оригинальный звук – 🪐

Своє обурення висловила блогерка, інтерв’юерка Аліна Доротюк. Вона зазначила – вже тривалий час пропонує Гайтані поспілкуватися, але та все відмовляється.

“Прошу про інтервʼю у Гайтани останні 4 роки. Стабільна її відповідь: “Я не даю інтервʼю”. Чому ж ви концерти даєте мовою агресора і проповідуєте наративи у стилі “какая разніца”. Якщо вже мовчите, то скрізь”, – зазначила Аліна Доротюк.

Блогерка Аліна Доротюк. Фото: Instagram/dorotiuk

Блогерка Аліна Доротюк. Фото: Instagram/dorotiuk

 

В коментарях вибір Гайтани не розуміють і багато українців. Співачка останнім часом майже не згадує війну на Батьківщині, не бере участь у благодійних концертах та активностях з іншими артистами та інколи веде соцмережі російською мовою.

  • Це дуже і дуже сумно. Людина яка співала українською, коли це було не популярно і зараз коли потрібно підсилювати, робить такий зашквар.
  • Хай собі і далі в Бішкеку залишається. До України їй дорога закрита.
  • Іронічно, що коли було тотальне зросійщення українського шоу-бізнесу, Гайтана одна з небагатьох співала українською мовою. А виявилася Повалій 2.0.
  • Ха-ха, а “Самый лучший” и “Он мой волшебник” це одна пісня, а на афіші написано як дві. І в Бішкеку цю пісню знають як відбивку місцевої команди КВК, вибачте що таке згадав.
  • Звідки вона вилізла взагалі. То допис російською, то після цього “давайте спілкуватись мовою любові”. А є артисти, хто у прифронтових зонах для хлопців виступав, чи хоча б у шпиталях, для військових. Навіть Дорофєєва і збирала, і виступала, щось робила. Може і та ж Тіна хоч щось. А від Гайтани щось тільки зашквар.

У соцмережах артистки, яка з донькою та чоловіком, музичним продюсером Олександром Ессамі живе в Європі, про концерт ані згадки. Натомість Гайтана та її команда просувають новий альбом. І що-що, а це вони роблять українською.

Гайтана піарить та просуває свій новий альбом

Гайтана піарить та просуває свій новий альбом

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *