Джамала за жорстку позицію України щодо Євробачення: Ми не можемо дозволити собі цього під час війни

Джамала заявила, що Україна «не може собі дозволити» бойкотувати пісенний конкурс, тому що їй потрібна можливість нагадати Європі про російське вторгнення. Ця заява прозвучала на тлі закликів до артистів відмовитись від участі через включення до музичного конкурсу Ізраїлю. Війна в Газі триває, і майбутній виступ ізраїльської представниці Еден Голан багатьом видався недоречним.

Джамала заявила, що бойкот війни між Ізраїлем та ХАМАСом не є варіантом для України. Вона сказала, що артистам треба бути «гучними та креативними», щоб нагадати світові про вторгнення Росії в Україну, коли громадськість «втомилася» чути про це.

Активісти закликають бойкотувати конкурс

Активісти закликають бойкотувати конкурс

Джамала також заявила, що Україні необхідно скористатися можливостями для підвищення поінформованості після того, як російсько-українська війна стала менш помітною у новинах.

«Деякі країни можуть відмовитися брати участь у конкурсі, але ми цього не робимо. Особливо ми не можемо дозволити собі відмовитись від такого конкурсу під час війни, – сказала вона PA Media. – У світі зараз багато воєн і, звісно, непросто постійно утримувати на собі увагу, щоб люди не втомилися від нашої війни. Але це наше завдання, людей, які залишаються в Україні, людей, які борються, бути такими ж гучними та креативними. Це завдання митців – знайти нові способи, як розкрити та показати свою країну».

Джамал: бойкот не є варіантом

Джамал: бойкот не є варіантом

Питання про те, чи варто продовжувати участь у конкурсі через Ізраїль, також мучило британського учасника Оллі Александера. У документальному фільмі BBC, який вийде в ефір 7 травня, він сказав, що реакція на його рішення про участь була дуже різкою: люди називали його співучасником геноциду.

Перш ніж бути обраним як учасник «Євробачення» від Великобританії, Александер підписав відкритий лист, який закликає до припинення вогню у війні між Ізраїлем і ХАМАСом та описує дії Ізраїлю в секторі Газа як «геноцид».

Оллі Александер з alyona.alyona та Jerry Heil

Оллі Александер з alyona.alyona та Jerry Heil

Повідомляється, що в інтерв’ю Times Александер почав плакати, обговорюючи наслідки свого рішення.

«Звичайно, мені хотілося б, щоб не було війни чи цієї шаленої гуманітарної кризи. Але я все ще вважаю, що це добре, коли люди збираються для розваг. Саме тому я хотів взяти участь у Євробаченні».

Ірландська учасниця Бембі Таг раніше також підтримувала «негайне припинення вогню», але відмовилася бойкотувати Євробачення. Разом з Александером та данською учасницею Сабою вона заявила:

«Для нас важливо проявити солідарність із пригнобленими та висловити наше щире бажання миру, негайного припинення вогню та безпечного повернення всіх заручників. Ми єдині проти всіх форм ненависті, включаючи антисемітизм та ісламофобію»

Бембі Таг

Бембі Таг  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *