Демотивація у військових перманентна: Козловський розповів, чого в ЗСУ чекають від тих, хто в тилу

Цієї неділі, 3 березня, відбудеться прем’єра першого сезону української адаптації найпопулярнішого розважального проєкту Фінляндії Song Of My Life, який збирає частку перегляду в понад 40%. В нас програма отримала назву “Пісня мого життя”. Ведучою проєкту стала Катерина Осадча, яка від початку повномасштабної війни займається пошуком зниклих українців. Одним з зіркових гостей програми став співак, військовослужбовець Віталій Козловський.

В інтерв’ю телеканалу “1+1”, на якому виходить шоу, зірковий захисник розповів, зокрема, про можливості власних пісень та новий проєкт.

Про містичну силу пісень Козловського

“В мене в житті відбувається так: про що співаю, те й трапляється. На початку повномасштабної війни я заспівав пісню “Інша весна/Нас весна не там зустріла”, де є слова “Я стріляв, земля тремтіла. Ти набої подавала. Встали ми на смерть з тобою, щоб не вмерла Україна”. В принципі, в житті так і відбулося. Тож, то я наспівав, напевно, про своє майбутнє. Бог мене вже відводив від смерті. Принаймні, в тих умовах, де мені вже вдалося побувати. Лише постфактум я усвідомив, що дивом вцілів. Страшний обстріл тривав дві з половиною години. На щастя, ми вийшли всі живими. Після цього народилася пісня “Навкруги”, яку я присвятив своїм побратимам”.

За словами Віталія, після того обстрілу його викликали на концерт до Дня Незалежності в Київ, і саме це його тоді врятувало від контузії. Бо тоді від цього страждали більшість побратимів Козловського.

Віталій Козловський з побратимами

Віталій Козловський з побратимами

Які пісні є розрадою для вас у важкі миті?

“Якщо хочеться розрядити обстановку, мені потрібно увімкнути музику свого дитинства. Наприклад, під яку ми відривалися з моєю сестрою. Коли ти її слухаєш, повертаєшся в легкий час. Ностальгія – одна з найсильніших емоцій, і музика несе в собі цю ностальгію”.

Чого потребують військові?

“Хочеться мати потужнішу підтримку з боку держави, мати мудрі, гарні накази від командирів, від командування загалом. Хочеться, щоб люди не забували, якою ціною дається боротьба і що зараз відбувається. Від цивільних має бути підтримка та невмируща віра в перемогу. Коли демотивовані цивільні, то важко всім тоді. Демотивація у військових перманентна. І ти якщо спілкуєшся з цивільними, а тобі кажуть: “Все пропало, ми втомилися”. Цивільні не уявляють, як втомлюються військові. Це титанічна праця. Це дуже важко і фізично, і морально”, – розповів Віталій.

Дивом вцілів: мобілізований Віталій Козловський зізнався, що врятувало його від контузії та чого хоче від уряду 2

Про нове шоу

За правилами програми “Пісня мого життя” зіркові учасники загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені. Гості та телеглядачі будуть намагатися відгадати, чия історія захована під загаданою піснею. Знаменитості розкажуть ексклюзивні та зворушливі подробиці свого життя, поділяться болем, радістю, перемогами та падіннями. А кожен глядач зможе знайти підтримку і пригадати пісню, яка стала саундтреком його власного життя.

Ведуча проєкту Катерина Осадча поділилась, що вважає своєю доленосною піснею трек Ірини Білик – “Так просто”.

“Це такий душевний проєкт. Я радий, що зараз так багато душевного. Люди цього потребують. Кожен герой може розкритися в пісні, яку пропонує, по-новому. Раніше таких проєктів не було. Музика є лейтмотивом мого життя… Мені здається, в час війни дуже потрібно мати таку машину часу, яка дозволяє повертатися у періоди, коли нам було добре. Я зараз не можу подорожувати світом, але з кожною країною в мене пов’язана якась пісня. Завдяки пісням я згадую приємні моменти, які дають мені наснагу і віру в краще. Музика дарує мені віру в нашу перемогу”, – підсумував Віталій Козловський.

Козловський на зйомках нового шоу

Козловський на зйомках нового шоу

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *