Чарльз III показав Ріші Сунаку, що він тут ще головний – фото

Британський монарх проходить курс лікування від онкологічного захворювання. Він не виконував офіційних обов’язків з кінця 2023 року. Чиновники палацу заявили, що Чарльз III припиняє публічну діяльність на невизначений час, щоб зосередитись на лікуванні від раку.

Нещодавно король залишив маєток Сандрінгем у Норфолку, де відновлює сили, і прибув до лондонської резиденції Кларенс-хаус. Через кілька годин після цього він провів першу аудієнцію після встановлення діагнозу. Чарльз III зустрівся з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком у своїй приймальні у Букінгемському палаці.

Чарльз III із прем'єр-міністром Ріші Сунаком

Чарльз III із прем’єр-міністром Ріші Сунаком

Монарх був одягнений у білу сорочку, світлу краватку та темно-синій костюм у смужку. Він з усмішкою привітав гостя. «Було дуже приємно вас бачити», – запевнив Сунак. «Вибачаюсь за невелику перерву», – відповів Чарльз, маючи на увазі зрив їхніх щотижневих зустрічей. «Ми підтримуємо вас, країна підтримує вас. Чудово бачити, що ви маєте таки гарний вигляд», – зауважив прем’єр. «Ну насправді все це роблять дзеркала», – пожартував король.

Експерт з мови тіла Джуді Джейм оцінила перший публічний виступ монарха після оголошення хвороби.

«Рукостискання Чарльза мало міцний вигляд, і те, як Сунак відповів тривалим потиском перед камерами, наводило на думку, що він не відчув жодних ознак ослаблення реакції короля», – повідомила Джуді.

Рукостискання Чарльза мало міцний вигляд

Рукостискання Чарльза мало міцний вигляд

За словами фахівця, вінценосний мешканець палацу керував зустріччю, жестом запрошуючи прем’єр-міністра сісти.

«Чарльз виконував усі активні жести руками під час спілкування, ведучи дискусію, а не просто чемно вислуховував добрі побажання. Навіть коли монарх сидів, він клав руки на коліна без жодних ознак необхідності триматися за підлокітники крісла, коли опускався. Коли він сів, то прийняв дуже пряму царську позу», – цитує експерта Daily Mail.

Широка посмішка короля та інші сильні сигнали, за словами Джейм, говорять про те, що він має намір продовжувати працювати якомога довше.

«Чарльз дав зрозуміти, що він все ще головний. Попри деякі ознаки втоми та крихкості, свідчення поганого самопочуття короля були тонкими. Те, як він сунув руку в кишеню піджака після рукостискання, виглядало як ритуал самозаспокоєння. Його очі були втомлені, під ними залягли тіні. Обличчя стало стрункішим, щоки мали вигляд менш пухкими та округлими, ніж зазвичай», – додала Джуді.

Очі короля були втомлені

Очі короля були втомлені

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *