А музика, нах@й вона комусь потрібна: Женя Галич з O.Torvald скотився на дно і пережив пекло

Наприкінці минулого року українському музиканту, фронтмену гурту O.Torvald, а від початку повномасштабної війни захиснику України Жені Галичу виповнилось 40 років. Перед цим він з колегами записав новий альбом “Втома” і дав велике відверте інтерв’ю. В ньому, рокер та військовослужбовець, зокрема, розповів про  депресію та лікування у психіатра.

Інтерв’ю для видання “СЛУХ” в музиканта взяв Данило Панімаш. З ним Галич знайомий з 2017 року. За словами Жені, він перехворів на COVID ще у 2020-му. Саме з того моменту і почались проблеми, бо до цього депресія артиста ніколи не турбувала.

“Мені не давали депресувати регулярні концерти, зустрічі з людьми, діти. Почалася війна, я відразу мобілізувався. І лишився тут один. Уся родина поїхала за кордон. Плюс регулярні виїзди на схід. Ти бачиш смерть, тобі страшно, вибухи, бачиш різне. З алкоголізмом алгоритм такий. Ти приїжджаєш в абсолютно порожній будинок. Ти п’єш не через те, що хочеш напитися, а розпалюєш камін, готуєш собі якусь сирну тарілку і випиваєш келих вина. Він у тебе залітає, і тобі хочеться ще один келих вина. А потім ще. Ти випиваєш пляшку і засинаєш”, – зізнався Галич.

В захисника України були непрості часи

В захисника України були непрості часи

Тоді Женя почав уникати людей. Коли його звали кудись погуляти, музикант лишався вдома.

“Депресія працює таким чином, що ти її спочатку не помічаєш. Просто в якийсь момент стає самотньо, потім чогось не хочеться, а потім ти просто лежиш у ліжку і тобі страшно просто так. Бувало, що, коли я сідав за кермо, то навіть не розумів, куди мені треба і що відбувається. Починаються думки: чи зійдуся я з родиною, чи не зійдуся… А музика? Нах*й вона комусь потрібна? Чи будуть концерти? Чи випустять мене грати за кордон? Але я не хочу грати за кордоном, мені взагалі не хочеться грати”.

Галич згадав, коли він з гуртом поїхали в акустичний тур. За словами Жені, він його ледве вивіз. Музикант був п’яний цілодобово.

“Я виходив на сцену, а мені все гірше. Я чотири пісні відіграю, а там сидить 30 чи 150 людей, і мені нудно, мені нецікаво грати, мені хочеться військовий адреналіновий прихід. І я загнався. Ти не розумієш, що відбувається зранку. Куди тобі йти? На війні ми взагалі не пили, там жорстка заборона. А от приїжджаєш до Києва, і тобі хочеться напиватися. Я втратив зв’язок із хлопцями. І вони між собою теж”.

Музикант розповів про зловживання алкоголем

Музикант розповів про зловживання алкоголем

Усе це накипіло, і в якийсь момент Галич пішов до терапевта. До того моменту він вважав, що до спеціалістів ходять слабкі чоловіки. Але на прийомі захисник України дізнався, що йому потрібна допомога психіатра.

“Мені зробили тест, я здав аналізи й мені поставили діагнози – клінічна депресія, ПТСР і тривожний розлад. І сказали, що без препаратів я не вивезу, скільки б ми в моєму мозку не колупалися. Паніка з’являлася просто так, вона ні від чого не залежала… Я набрав вагу, засрався, нічого не робив у музиці та по службі. З’явилися пункти, які потрібно пофіксити. Я іду в зал. Починаю читати книги, щоб мозок розвивався. Домовляюся з хлопцями, що потрібно реалізувати цей альбом. Іду в психотерапію все фіксити”.

Галич зізнався, що в нього були задачі, які він просто реалізовував. Це було, за словами захисника України, п’ять місяців воскресіння.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *