Нацбанк випустив монету до Дня закоханих

Фото: НБУ

Національний банк України приурочив до Дня всіх закоханих нову пам’ятну монету номіналом п’ять гривень «Кохання». Про це повідомила прес-служба НБУ.

Згідно з інформацією НБУ, на лицьовій стороні монети зображено стилізовану троянду, яка утворює серце. Її пелюстки складені зі слів «кохання», записаних різними мовами світу. На зворотному боці монети зображено серце, з якого поступово розходяться хвилі.

Монети будуть доступні для придбання через інтернет-магазин Нацбанку, а потім поступово з’являться і у банків-дистриб’юторів. Вони будуть доступні у сувенірній упаковці за ціною 159 гривень, тираж монети обмежений до 50 000 штук.

  • 22 грудня НБУ випустив набір пам’ятних монет “Щедрик – колядка дзвонів” номіналом 10 гривень. Монети виконані у формі дзвіночків із срібла суперчистоти 999. Головна монета зображує вертеп із різдвяною зіркою, а на двох інших монетах зображені ангели та рядки зі “Щедрика.
  • 24 листопада Нацбанк випустив монету номіналом 5 гривень із зображенням дракона, символу 2024 року за східним календарем. Монета також містить шеврон Збройних сил України, що символізує відвагу захисників країни.
  • 30 листопада регулятор ввів в обіг монети “Український борщ”. На лицьовій стороні зображено господиню за піччю, а на зворотній – тарілка з червоним борщем.

Фото: НБУ

Фото: НБУ

Фото: НБУ

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *