Економіст розповів, скільки українців залишаться без роботи найближчим часом

Втрата 5 млн робочих місць – факт, що вже відбувся. Найближчим часом практично всі підприємства планують скорочення персоналу в середньому на 29%. Як передає видання “Коментарі”, про це у Facebook пише економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Економіст зазначив, якщо говорити простіше, то приблизно кожний третій українець утратить роботу. Найсумніше у нинішній ситуації, зазначає експерт, що й виїхати за кордон не можна, бо діє режим воєнного стану. Найбільше скорочення торкнеться тих, хто працює у будівництві та видобувній галузі – на 50%.

“Невже й надалі “нічого не робитимемо” в частині створення внутрішнього трудового фронту, державної гарантії зайнятості та державної гарантії збуту. І далі сподіватимемося на ринок в умовах воєнного стану? Будемо й надалі вважати, що тимчасово взяти для потреб армії автомобіль та житло приватної особи можна, а розконсервувати покинуте власником підприємство – не можна? І націоналізувати видобувні галузі, як робила Великобританія після Другої світової війни – не цивілізовано?”, – запитує Олексій Кущ.

Економіст підсумував, якщо в рамках або запропонованих ним моделей чи альтернативних програм працевлаштування, нашому уряду не вдасться створити до осені щонайменше 1 мільйон робочих місць, на нас чекає взимку глибока соціально-економічна деструкція.

Топ-новини зараз:
• Придбання авто в кредит: плюси та мінуси
• Курс гривні змінився: скільки коштує валюта в обмінниках
• Путін має шалений "план перемоги" з трьох цілей: подробиці від політолога
• "Кожен обстріл – ризик, але інакше не звільнимо": мешканців Херсонщини закликали евакуюватися

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *