Випадків бусифікації в Україні поменшало, а саме це слово придумав ворог, – голова Одеського ТЦК

Фото: dumskaya.net

Призначений нещодавно начальник Одеського обласного ТЦК Юрій Пуйко закликав прибрати з ужитку слово “бусифікація”, оскільки воно не відображає реальних процесів, що відбуваються під час мобілізації, натомість допомагає ворогові створювати потрібну “картинку”. За його словами, кожен такий випадок розслідується. Про це Пуйко сказав в інтерв’ю проекту Ukrainian Witness.

– Останнім часом таких випадків стало значно менше, але, звичайно, на жаль, вони є. А широке освітлення вони отримують завдяки російським Telegram-каналам які показують тільки ту інформацію, яку вигідно їм, вирвану з контексту. Ми протидіємо цьому, зокрема, було створено підрозділи, які протидіють ІПСО… А слово “бусифікація”, яке почало набирати популярності, треба викорінювати. Воно не відбиває події, лише висвітлюють ту частину, яка може грати на руку ворогові. За кожною такою нагодою проводиться розслідування і, виявляється, що ситуація на відео, яке розповсюджується в мережі, показана лише частково – немає зав’язки конфлікту та не показано його розв’язування, – зазначив він.

У переважній більшості випадків співробітники ТЦК діють згідно із законом та в рамках своїх повноважень. При цьому Пуйко визнає, що є певні складнощі у роботі з людьми, які повернулися з фронту. Більшість із них приходять на роботу після поранень, отриманих на війні, і тому дуже гостро реагують на те, що молоді міцні люди намагаються всіма способами уникнути служби чи навіть ображають військових. Бувають також випадки, коли молоді люди спеціально провокують військових та у “потрібний” момент починають зйомку. Такими випадками займаються правоохоронці.

  • 7 вересня невідомі спробували незаконно проникнути на території Київського міського ТЦК та СП та намагалися перешкоджати виїзду військової автомобільної техніки з території збірного пункту.
  • 6 вересня у харківському ТЦК підтвердили, що їхній співробітник побив чоловіка, але його нібито спровокували.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *