Дмитро Ступка про зйомки в забороненому в Україні фільмі: Це погано аж ніяк не виглядало

На початку повномасштабної війни деякі представники українського шоу-бізнесу чоловічої статі були за кордоном і після 24 лютого 2022-го вони так і не повернулися на Батьківщину. Через це ставлення до них в суспільстві здебільшого негативно-нейтральне. Серед них і представник відомої акторської династії Дмитро Ступка.

Ще 2021 року він переїхав з вже колишньою дружиною Поліною Логуновою та їхньою спільною дочкою Богданою до США. Новину про війну дізнався в літаку, коли летів до Туреччини, а звідти був запланований рейс до Києва. Втім, небо тоді закрили. Окрім цих спогадів 37-річного актора запитали про скандальний російський військово-фантастичний фільм “Ми з майбутнього 2”, в якому він зіграв з батьком, Остапом Ступкою. Відповідне інтерв’ю з’явилось у виданні Oboz.UA.

За сюжетом пропагандистського проєкту (вийшов у 2010 році), герої першої частини фільму, Борман і Череп, потрапляють у 1944 рік. І разом з ними в минулому опиняються ще двоє – молоді українці Тарас і Сірий, що “грали” у війну на іншій стороні. Тоді Мінкульт України заборонив показ “Ми з майбутнього 2” на території нашої країни. В стрічці суперечливо трактується роль УПА в історії.

“Деякі епізоди картини є досить провокаційними у моральному плані і викликають особливе занепокоєння, зважаючи, що фільм передусім, спрямований на молодіжну аудиторію. На нашу думку, в цих фрагментах простежується тенденція до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та суб’єктивний погляд на історичні події”, – зазначили тоді в міністерстві.

На горіхи тоді дісталося й Остапу з Дмитром Ступкою. Багато хто звинуватив їх у підігріванні пропаганді Кремля. Втім син Остапа Ступки запевняє – ця історія дуже заплутана. На проби його запросив режисер Андрес Пуустусмаа, який бачив молодого на той час актора у постановці “Чайка” в театрі ім. Івана Франка.

“Однак потім його змінили на Олега Погодіна, у якого дідусь пізніше знімався у фільмі “Дім”. До речі, він мене попереджав, що краще не приймати пропозиції, бо герой непростий. Але мій Сірий – не лиходій, просто слабохарактерний хлопець. Зрештою, актори часто грають поганців, але ж це не означає, що вони у звичайному житті поділяють погляди своїх кіногероїв. Окрім того, я був дуже молодим, студентом, коли дізнався, що мене беруть на роль у кіно, стрибав від щастя до стелі. Звичайно, потім все це вилізло мені боком, але повірте, у процесі роботи – це погано аж ніяк не виглядало”, – заявив Ступка.

Коли Олег Погодін відзняв це кіно, запевняє Дмитро, йому не дозволили його монтувати, бо хотіли все по-своєму. І тоді режисер взяв собі псевдонім Борис Ростов.

“І недарма, бо те, що було прописане у сценарії і що з’явилося на екрані, – різні речі. Виявилося, що цей фільм фінансувала якась російська партія. Я думаю, що вони зробили його таким спеціально – для розпалювання ворожнечі. Але зрозумів це вже постфактум, коли картину змонтували та випустили”, – зізнався Ступка.

Про росіян

За словами Ступки, в нього були друзі в Росії на момент початку повномасштабної війни. Втім з усіма він перервав спілкування.

“Були друзі, ми переписувалися, однак щодо подій, що відбувалися, спільної мови ми не знайшли, тому я заблокував цих людей. Був один хлопець при розумі – він все розуміє і підтримує нас. Але у більшості мізки забиті пропагандою. І вже років два я взагалі ні з ким, хто живе в Росії, зв’язок не підтримую. Навіть з тим хлопцем, що виявився нормальним”, – розповів Дмитро.

У Маямі, де мешкав син Остапа Ступки раніше, багато росіян, які переїхали в Америку ще до повномасштабної війни. За словами Дмитра вони поводяться скромно, більшість підтримує Україну.

“Там, де були раніше російські кав’ярні з їхніми прапорами, – це все познімалося. І всюди майорять українські. Але, звичайно, інколи зустрічаються ідіоти. Згадую, якось ми з товаришем зайшли на парковку і побачили на одному з автомобілів георгіївську стрічку. Ми її відірвали, викинули і пішли собі далі”, – підсумував Ступка.

Дмитро Ступка у США. Фото: Instagram актора

Дмитро Ступка у США. Фото: Instagram актора

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *