Чому у вагітних часто змінюється настрій і що з цим можна вдіяти

Різка зміна настрою під час вагітності — не новина. Багато жінок зіштовхуються з цією проблемою, через яку страждають не лише вони самі, але й їх близькі, які не завжди знають, як допомогти жінці відновити душевну рівновагу. Ми вирішили зібрати найкорисніші рекомендації, якщо раптом і ви перебуваєте у подібному стані, інформує Ukr.Media.

Чому вагітність настільки впливає на настрій

Головною причиною є, природно, гормони. Підвищене вироблення естрогену і прогестерону призводить до того, що жінці важко контролювати емоції, вона може стати примхливою, а також відчувати неприємні симптоми, на зразок втоми і нудоти. Найчастіше подібні симптоми проявляються приблизно з четвертого тижня вагітності.

Як боротися з різкою зміною настрою

Знайдіть причину

Як ми вже говорили, основна причина зміни настрою — гормони, проте крім цього жінка зіштовхується з багатьма факторами, які також можуть викликати роздратування і тривогу. Для когось звичайний дзвінок від рідних стає тригером, а у інших великі переживання викликає перегляд деяких фільмів. Усе це може посилювати й без того нестійкий стан. Знайдіть цю вторинну причину і намагайтеся уникати цього дратівливого фактора, хоча б до кінця терміну вагітності.

Більше відпочинку

Часто жінки до останнього місяця ведуть активний спосіб життя, і звинувачувати їх у цьому не можна. Крім того, чим ближчою є дата пологів, тим більше хвилювання зароджується у душі майбутньої матусі, посилюючи вже наявну тривогу. Якщо ви розумієте, що ваш емоційний стан вкрай нестійкий, і більшість причин — зовнішні, спробуйте трохи зменшити темпи соціальної взаємодії і знайдіть свій спосіб розслаблення.

Не накручуйте себе

У певний момент з тілом вагітної жінки відбуваються зміни, які не усім легко прийняти. Багато жінок, особливо з тривожним типом особистості, здатні накрутити себе до крайньої точки з приводу свого зовнішнього вигляду, тим самим викликаючи нові напади занепокоєння. У цьому випадку важливо поспілкуватися зі своїм гінекологом і обговорити з ним те, що відбувається з вами. Фахівець вас вислухає і популярно пояснить, що все не настільки вже й страшно, а також розповість, до чого варто бути готовою та як вчинити у тій чи іншій ситуації перед і після пологів. Не бійтеся спілкуватися і ставити питання.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *