Чим корисна рукола, кому її не можна їсти і чому

Рукола — пряна трава, що володіє рядом корисних властивостей і відмінно поєднується за смаком з овочами, інформує Ukr.Media.

Експерти підкреслюють, що рукола багата на вітаміни і корисні мінерали: бета-каротин, вітаміни групи В, вітамін Е, С і К (наприклад, 100 грамів трави покривають добову норму вітаміну К). Також є цинк, селен, марганець, залізо, фосфор і натрій.

Однак варто пам'ятати про те, що деяким людям небезпечно вживати цей продукт. Про те, кому варто відмовитися від руколи — читайте в матеріалі.

Чому руколу можна не всім?

У першу чергу це індивідуальна непереносимість активних речовин, що входять до складу руколи. Алергія може проявлятися у вигляді спазмів в горлі, набряків слизових, порушення травлення, спазмів в шлунку.

Швидше за все, що ви не знали, але велика кількість щавлевої кислоти в листі цього салату здатна спровокувати утворення ниркових каменів. Така недуга може зачепити окрему категорію людей, які схильні до даного захворювання, або загострити хронічну сечокам'яну хворобу.

Але, до речі, кальцій, що міститься в руколі, покращує роботу нирок. Тому досить обмежити споживання корисної пряної рослини, не виключивши її повністю з меню.

Фахівці не рекомендують їсти руколу у великих кількостях, якщо у людини присутня якась із проблем: захворювання печінки; дискінезія жовчовивідних шляхів, коліт, подагра, гастрит, що супроводжується підвищеною кислотністю, серйозні порушення функціонування щитоподібної залози і аутоімунні захворювання.

Оскільки в руколі багато вітаміну К, який сприяє підвищенню згортання крові, цей зелений продукт протипоказаний людям, яким за станом здоров'я доводиться приймати розріджують кров препарати.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *