Довбик і Циганков встановили історичне досягнення України у чемпіонатах Європи

Довбик і Циганков встановили історичне досягнення України у чемпіонатах Європи

Фото: instagram.com/gironafc

Гравці збірної з футболу Артем Довбик і Віктор Циганков, які виступають у складі “Жирони”, встановили історичне досягнення України у топ-5 чемпіонатах Європи. Футболісти стали першою українською парою, яка оформила “гол+пас” в одному епізоді матчу. Починаючи з 1991 року, жоден з українців не віддав результативну передачу на іншого в елітному дивізіоні цих турнірів. Про це повідомило Суспільне Спорт.

Увечері 12 серпня 26-річний Довбик дебютував за іспанський футбольний клуб в іспанській Ла Лізі. Він вийшов на поле після години ігрового часу та через десять хвилин забив гол ударом головою. Навісну подачу на Артема Довбика виконав Циганков.

Це був перший поєдинок “Жирони” у сезоні. На виїзді каталонська команда зіграла внічию проти “Реал Сосьєдада” (іспанський клуб з Сан-Себастьяна). 25-річний Віктор Циганков грає у каталонській команді з початку 2023 року.

Циганков та Довбик стали шостою парою українських легіонерів, що перетиналися між собою в одній команді в елітному дивізіоні топ-5 європейських чемпіонатів. Найбільшу кількість сезонів провели Віктор Скрипник та Юрій Максимов — з 1997 до 2001 року.

Віктор Скрипник та Юрій Максимов (“Вердер”, 1997-2001 роки)

Артем Кравець та Борис Тащі (“Штутгарт”, 2016 рік)

Ігор Березовський, Артем Федецький та Денис Олійник (“Дармштадт”, 2016-2017)

Андрій Лунін та Василь Кравець (“Леганес”, 2019)

Руслан Маліновський та Віктор Коваленко (“Аталанта”, 2021)

Віктор Циганков та Артем Довбик (“Жирона”, 2023 – )

Віктор Циганков перейшов до “Жирони” за пʼять мільйонів євро з “Динамо”. Довбик став гравцем “Жирони” у серпні. Його трансфер став рекордом для клубу — за 50% прав заплатили сім мільйонів євро “Дніпру-1” та “Мідтьюллану”, яким він належав.

Фото: instagram.com/gironafc

Фото: instagram.com/gironafc

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *