У нацгвардійця, який загинув у ДТП із суддею, залишились троє дітей – Новини на KP.UA

У нацгвардійця, який загинув у ДТП за участю судді, залишилось троє дітей

Фото: gp.gov.ua

У 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, що став жертвою наїзду голови Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандири, залишилось троє дітей. Він виховував спільну дитину з дружиною і двох її дітей від попереднього шлюбу. Хлопець родом із Черкаської області, його батько та брат знаходяться на фронті. Про це пише «Суспільне», “РБК-Україна” та “ТСН.ua”.

Аварія сталася у ніч на 26 травня на блокпосту на заїзді у Київ з боку Житомира на початку комендантської години, коли солдат вийшов на дорогу встановити інженерні загородження.

– Конуси, “їжаки”… Така процедура… Коли він повертався на своє місце, в нього влетів “Лексус”. Влетів настільки швидко, що ніхто не встиг зреагувати. Вийшов суддя. Вже потім дізналися, що він суддя, коли подивилися документи. Подивився суддя і сказав: “Аби був живий”. Коли почув, що мертвий, сказав, що за кермом не сидів, що був водій, він втік у кущі, – розповів один зі свідків ДТП “Суспільному”.

За даними Державного бюро розслідувань, яке веде справу, суддя відмовився проходити тест на алкогольне сп’яніння. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

У ДТП в Києві за участю судді загинув військовий з Черкащини. Фото: тг-канал “Реальний Київ”

Що кажуть у Макарівському суді

На сторінці суду в фейсбуці з’явилося повідомлення, що «не знають всіх подробиць події”, та наголосили, що «в Макарівському районному суді нульова толерантність до вживання алкоголю за кермом».

– Ми жодним чином не виправдовуємо дії голови суду та виступаємо за повне й неупереджене розслідування цієї події. Колектив суду буде  максимально сприяти при здійсненні всіх процесуальних дій, тож сподіваємось, що і суддя, за участю якого стався цей жахливий трагічний випадок, буде максимально сприяти слідству, щоб не підривати авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно і з гідністю виконують свої обов’язки, – йдеться у повідомленні суду.

Також у суді офіційно повідомили, що наразі голова суду відсутній на робочому місці. Розглядається питання про оголошення підозри судді, але для цього потрібна згода Вищої ради правосуддя. Там у свою чергу наголосили, що таке клопотання ще не надійшло на розгляд. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *