СБУ затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України – Новини на KP.UA

СБУ затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України

Фото: t.me/SBUkr/8521

У результаті контрдиверсійних заходів на півночі України Служба безпеки викрила ще одного ворожого агента. Ним виявився громадянин Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в нашій державі й тривалий час мешкає на Рівненщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Завербували чоловіка співробітники білоруського КДБ ще на початку повномасштабного вторгнення РФ. Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки. Затримали його вдома під час чергової спроби передачі розвідданих до Білорусі.

Слідство встановило, що у поле зору білоруського КДБ він потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ Радянського Союзу. Тоді він брав активну участь у бойових діях в Афганістані. Для виконання розвідзавдань на Рівненщині агент обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Агент білоруського КДБ шпигував за північним кордоном. Фото: t.me/SBUkr/8521

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *