Мер Одеси Труханов про Спасо-Преображенський кафедральний собор: Частині будівлі загрожує обвал

Мер Одеси про Спасо-Преображенський кафедральний собор: Частині будівлі загрожує обвал

Фото: t.me/odesacityofficial

Мер Одеси Геннадій Труханов у понеділок, 24 липня, провів оперативну нараду щодо проведення протиаварійних робіт у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, яку напередодні зруйнувала російська ракета. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Наразі у пошкодженому соборі тривають протиаварійні роботи. Експерти з Одеської державної академії будівництва та архітектури вже перевірили стан частково зруйнованого Спасо-Преображенського собору ЛМТ виявили, що одна зі стін має нестабільне становище і тому будь-якої миті може статися раптове некероване обвалення. Розпочати роботи необхідно у найкоротші терміни. Насамперед, важливо демонтувати аварійно-небезпечну ділянку стіни. По-друге – зробити покрівлю, щоб уникнути затоплення у разі дощу.

Російська ракета зруйнувала Спасо-Преображенський кафедральний собор. Фото: t.me/odesacityofficial

Російська ракета зруйнувала Спасо-Преображенський кафедральний собор. Фото: t.me/odesacityofficial

– Усі наші дії ми згодні із власником будівлі. Крім того, нам потрібна допомога священнослужителів для роботи з парафіянами. Люди йдуть із відкритим серцем, але треба розуміти, що є аварійні ділянки, які можуть становити загрозу. Тому ми працюватимемо разом, дотримуючись усіх процедур, – сказав Геннадій Труханов.

У ніч на 23 липня російські окупанти здійснили чергову комбіновану атаку по Одесі та області із застосуванням крилатих ракет типу “Онікс”, Х-22 та “Калібр”. Внаслідок обстрілів загинула одна людина, ще мінімум 22 – отримали поранення. Щонайменше 25 пам’яток архітектури в історичному центрі Одеси, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО, пошкоджено.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *