Верховна Рада зробила 8 травня офіційним вихідним – Новини на KP.UA

Верховна Рада зробила 8 травня офіційним вихідним

Фото: president.gov.ua

Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні відзначатимуть 8 травня, і він стане офіційним вихідним після закінчення воєнного стану. За проголосували 317 депутатів, повідомила заступниця голови фракції Слуга Народу у парламенті Євгенія Кравчук.

– Це рішення не тільки про історичну справедливість, а й ментальний водорозділ із рашистами та відмову від пострадянської ідентичності. Кожною хвилиною боротьби ми стверджуємо свій цілісний, всеохоплюючий європейський вибір. Саме тому, як і у більшості країн світу, як і у Європі, датою вшанування памʼяті тих, чиї життя забрала Друга світова війна, буде 8 травня. Адже це дата капітуляції нацистської Німеччини. Після закінчення воєнного стану цей день буде вихідним. А 9-го травня, згідно з Указом Президента, ми святкуватимемо День Європи. Саме у такому порядку, – пояснила Кравчук.

Автором законопроєкту про відзначання Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня, а Дня Європи 9 травня є президент Володимир Зеленський.

З 2003 року, згідно з указом президента Леоніда Кучми, День Європи відзначався в Україні щорічно у третю суботу травня. З 2015 року 8 травня в Україні відзначали День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *