Росія після засідання Ради Безпеки ООН пригощала ланчем з котлетою по-київськи

Фото: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

В Раді Безпеки ООН пройшло засідання, на якому обговорювали російський ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит».  Як пише Укрінформ, після нього РФ влаштувала ланч з нагоди свого президентства в Радбезі, основною стравою в якому була котлета по-київськи з картопляним пюре.

– Моральна деградація російської дипломатії очевидна, – прокоментував це постпред України при ООН Сергій Кислиця після засідання Радбезу.

Він наголосив, що спілкування за службовою необхідністю з російським постпредом Небензею стає для багатьох дипломатів нестерпним.

– Наступного тижня до Нью-Йорка також допустять шефа Небензі Лаврова, відтак рівень токсичності у штаб-квартирі ООН ще більше зросте. Добре, що йому хоч не дозволяють вільно пересуватися далі від радіуса, встановленого владою США, – зазначив український дипломат.

Під час засідання Радбезу Кислиця наголосив, що ланч, який організувала Росія, оплачений кривавими грошима

– Не можу зрозуміти, як можна потискати руку Небензі й приймати запрошення на ланч із ним, оплачений кривавими грошима, – сказав він.

Меню, яке пропонувала Росія. Фото: ukrinform.ua

  • На засіданні Ради Безпеки ООН виступив директор “Охматдиту” Володимир Жовнір. Він розказав, що на момент російської ракетної атаки 8 липня всередині київської дитячої лікарні перебувало понад 600 пацієнтів і майже стільки ж працівників, проводились три складні операції. 
  • 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна скликала надзвичайне засідання Радбезу ООН. через ракетну атаку на дитячу лікарню “Охматдит” у Києві. У липні у Радбезі ООН головує Росія. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *