Ядерні боєголовки для Білорусі: Жданов пояснив, чому Путін не готовий до цього

Володимир Путін, незважаючи на свою обіцянку Лукашенку, не буде поспішати з передачею Білорусі ракетних комплексів “Іскандер-М”, за допомогою яких можна запускати і ракети з ядерними боєголовками.

Таку думку в інтерв’ю Главреду висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов. За його словами, наявність у Білорусі цих комплексів може посилити позиції самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, що вкрай небажано для Кремля.

“Путін ніколи в житті не буде посилювати Лукашенка. Ніколи. Він його зараз не може переконати, побороти. А якщо ще Путін дасть Лукашенку ядерну боєголовку, то він тим більше не змусить Лукашенка підписати договір про союзну державу. Тому Путін нічого Лукашенку передавати не буде”, – вважає Жданов.

І додає, що до того моменту, коли Путін пообіцяє передати ці комплекси, Республіки Білорусь як самостійної юридичної особи існувати не буде – це все буде Росією.

При цьому, на думку експерта, Білорусь можуть поставити перед фактом – тобто імовірний сценарій, коли російські війська зайдуть на територію Білорусі і оголосять про те, що у них з собою є ядерна зброя.

Однак, як уточнює Жданов, самовільне розміщення Росією в Білорусі ядерних боєголовок поки малоймовірне через позицію Заходу.

“Захід сьогодні налаштований більш жорстко і не готовий йти ні на які компроміси і поступки. Захід прагне показати свою силу. Виходить, що Захід хоче показати свою силу на Путіні, але тут влазить Лукашенко і каже: “Давайте, домовтеся зі мною”. Йому відповідають: “ні, хлопець. Або ми тебе тиснемо, як курку тисне каток, і Білорусь стає демократичною, або Відійди убік, і далі продовжуємо боротьбу”. Сьогодні Захід не готовий до компромісів, а Лукашенко хоче дуже великий компроміс – збереження себе у владі”, – переконаний Жданов.

Топ-новини зараз:
• Ядерні боєголовки для Білорусі: Жданов пояснив, чому Путін не готовий до цього
• У Донецьку бунт проти "мобілізації": бойовик "ДНР" приставив пістолет до голови дитини
• Протоколи недодіалогу: у Франції показали, про що і як Макрон говорив із Путіним
• Росія – більше не в Європі: які договори денонсовані

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *