Зарплати в Україні: доходами незадоволені 85% працівників

Чимало українців незадоволені своїм місцем роботи, проте не готові звільнятися. При цьому переважна більшість вважає свої прибутки незадовільними. Про це свідчить опитування “Барометр якості життя” Європейської бізнес асоціації (ЄВА) та компанії Gradus Research.

Дослідження проводилося за участю понад 1000 осіб із загальної аудиторії та майже 360 осіб серед представників бізнесу.

За даними, поточним місцем роботи задоволені 34% населення і 69% бізнес-аудиторії, тоді як певне невдоволення самореалізацією мають 33% загальної і 12% бізнес-аудиторії. Тоді як незадоволеність висловили 33% та 12% відповідно.

“Основними чинниками, які утримують українців на поточному місці роботи є дружня атмосфера в колективі, комфортні та безпечні умови праці, налагоджені відносини з керівником. До того ж представники асоціації виділяють також можливість працювати дистанційно і перспективи кар’єрного зростання”, – кажуть аналітики.

Водночас оцінки рівня доходу – суттєво нижчі. Близько 85% українців вважають свою зарплату недостатньою, лише 13% – достатньою і 2% більш ніж достатньою. Серед бізнесу негативна оцінка сягає 38%. При цьому 52% називають достатнім, а 10% навіть більш ніж достатнім.

Загальний досвід життя в Україні задовільно оцінюють 39% загальної аудиторії, решта 31% – незадовільно. Найкращі оцінки дає молода аудиторія від 16 до 25 років і жителі Києва. Серед бізнес-аудиторії переважають оптимісти: 44% задоволені своїм життям, 35% вважають його задовільним і 21% – незадоволені.

Топ-новини зараз:

• Атака на розвідкорабель РФ біля Босфору: що сталося насправді
• Названо головних заздрісників за знаком зодіаку: у кого живе "жаба" всередині
• Трамп виривається в лідери: підсумки праймеріз республіканців
• Зарплати в Україні: доходами незадоволені 85% працівників

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *