Верховний Суд дав п’ять років реального строку військовому, який через складні сімейні обставини не прибув вчасно в пункт дислокації батальйону

Верховний Суд залишив чинним вирок у вигляді п’яти років ув’язнення військовослужбовцю, який через складні сімейні обставини не прибув за наказом начальника вчасно до пункту тимчасової дислокації батальйону. Відповідну постанову опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень 14 липня.

Садгірський районний суд міста Чернівці 18 січня засудив навідника кулеметного відділення до п’яти років ув’язнення умовно за відмову прибути в пункт тимчасової дислокації батальйону. Однак Чернівецький апеляційний суд 17 березня скасував умовний строк, засудивши чоловіка до реальних п’яти років ув’язнення.

Захисники засудженого подали скаргу до Верховного Суду, наголосивши на невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального злочину й просили повернути умовний строк.

Сторона захисту пояснювала, що причиною відмови виконувати наказ командира стали сімейні обставини – батько військового, який також проходить службу в лавах ЗСУ, дістав контузію, а також травму хребта й ноги, удома залишилася мати із чотирма неповнолітніми дітьми.

Верховний Суд вирішив не змінювати вироку апеляційної інстанції й залишив реальний строк для військового. У суді аргументували це тим, що дії підсудного могли “привести до підриву військової дисципліни, розлагодженості дій, спрямованих на захист суверенітету держави, що в умовах воєнного стану є неприпустимим”.

Ольга БЕРЕЗЮК
журналістка

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *