Я рада, що українці настільки сильні: Alyona Alyona прокоментувала фінал Нацвідбору на Євробачення-2024

3 лютого 2024 року сотні тисяч українців з нетерпінням чекали на фінал Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення», який відбудеться у шведському місті Мальме. Як виявилось, просто дочекатися – мало. Мобільний додаток «Дія», через який проходило голосування, не витримав величезного напливу відвідувачів та перестав працювати. Через це оголошення фіналіста перенесли на добу. Доля Національного відбору вирішиться увечері 4 лютого.

Реперка Alyona Alyona разом зі співачкою Jerry Heil взяла участь у Національному відборі з піснею “Teresa & Maria”. Виконавиці розраховували на те, що все стане відомо 3 лютого. Але час і витрати нервових клітин розтяглися ще на 24 години. У зв’язку із цим Alyona Alyona через соцмережі звернулася до своїх прихильників.

«Вчора остання крапелька здоров’я мене покинула. Як ви чуєте, ларингіт, фарингіт чи тонзиліт спустився на бронхіт. Я не знаю, в себе антибіотики треба просто купами засипати. Це якась жесть. В мене є м’ятний час, сподіваюся, він допоможе моєму голосу прокинутися. Рада, що сьогодні співати не треба, господи, допоможи. Й рада, що українці настільки сильні, що зранку знов положили “Дію”».

Рада, що сьогодні співати не треба

Рада, що сьогодні співати не треба

На відміну від вечора, коли відбувався Національний відбір, цього разу відновити програму вийшло швидше. Тому Alyona Alyona вважає, що цього разу голосування – практично необмежене за часом – буде об’єктивнішим.

«Мені здається, у нас просто твориться нова історія, і я рада, що вона пов’язана не з чимось поганим чи негативним, а з таким чимось добрим. Люди хочуть прийти і зробити своє волевиявлення. І це дуже важливо, що українці не махнули рукою, не забили, а зібралися й топлять за те, щоб вони змогли це зробити. Це показує превеликий ріст нації. Те єднання, про яке ми співаємо в пісні “Teresa & Maria”, воно відбувається, люди об’єднуються для того, щоб голосувати, щоб висловити свою волю».

Єднання відбулося

Єднання відбулося

Наприкінці свого звернення артистка подякувала всім небайдужим глядачам, які будуть віддавати свої голоси аж до закриття голосування.

«І дякую кожному, хто вчора до двох годин ночі не спав і чекав, коли “Дія” запрацює. Хто голосував, хто прокинувся сьогодні зранку і проголосував. Хто буде чекати сьогодні, коли “Дія” запрацює і проголосує, тому що для нас дуже важливий ваш кредит довіри, ваша віра взагалі в наш номер і в нашу пісню. Хай там як, я щиро вірю в те, що ця пісня гарна. Коментарі показують, що європейці дуже очікують на нашу пісню на Нацвідборі. Тому дуже-дуже буду всім вдячна, якщо ви нас ще раз підтримуєте».

Alyona Alyona та Jerry Heil

Alyona Alyona та Jerry Heil

«Дія» не діяла: що сталося вчора під час нацвідбору

Нагадаємо, що вчора, 3 лютого, відбувся фінал національного відбору на Євробачення. Цьогоріч конкурс пройде у Швеції, в місті Мальме.

Голосування за учасників – їх було 11, а нині стало 10 (співачка SKYLERR зняла свою кандидатуру з нацвідбору на Євробачення) – мало відбутися у застосунку Дія. Однак остання через великий наплив користувачів просто перестала працювати. Через це в соцмережах жартували про «”Дію”, яка не діє». Також іронізували, що в цій ледве працюючій аплікації ще мали намір проводити вибори.

В Мінцифри пояснили збій кількістю користувачів, до якого застосунок виявився неготовим. Мало того, що голоси не зарахувалися коректно, так в ній ще й почали «зникати» документи українців.

Станом на зараз триває відновлення нормальної роботи додатка. Проголосувати знову можна сьогодні, 4 лютого, впродовж всього дня. Ввечері о 19:05 на телеканалі «Суспільне» оголосять результати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *