Блокування банківських карток: що потрібно знати кожному українцю

Українцям знову блокують банківські рахунки навіть за невеликі борги. Повернути доступ до рахунку можна лише після погашення боргу. У зону ризику з травня 2023 року повернулися всі, хто перебуває в ній до 2 березня 2022-го, тобто люди, чия сума боргів не перевищує 100 тис. грн.

Для більших заборгованостей ніякі послаблення не запроваджувалися, і такі рахунки блокували навіть після початку повномасштабної війни. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Дрібні борги – це найчастіше неоплачена комуналка. Однак також це можуть бути несплачені штрафи, орендна плата або непогашені споживчі кредити.

Важливо, що арешт може бути накладений на рахунок будь-якого типу: картковий, депозитний, поточний тощо. Крім того, після арешту одного рахунку людина вже не може відкрити нові рахунки – всі вони також блокуються.

У боржників також можуть стягуватись кошти з заарештованих рахунків – безпосередньо в рахунок відплати боргу. Однак, щоб рахунок був заарештований і з нього почали списувати кошти, має відбутися відповідна процедура і обов’язково має бути відкрито виконавче провадження.

Сам собою арешт не означає автоматичного списання коштів, проте процедура не складна. Для цього виконавець звертається до банку з додатковою вимогою про списання суми, що значиться у виконавчому провадженні.

Приватний виконавець Анатолій Телявський розповідає OBOZREVATEL: мало звертають увагу на ще одне важливе нововведення – за новими правилами боржнику залишають на рахунку 13,4 тис. грн. на місяць на поточні витрати. Раніше блокували всю суму на рахунку, а якщо це єдиний рахунок боржника, на який він отримує свою зарплату, його залишали без жодних коштів.

Топ-новини зараз:

• Злата Огневич звалилася зі сцени під час концерту: чи є травми
• Китай обурений через рішення на саміті G7: Фесенко пояснив причину
• Підвищення тарифу на електроенергію спричинить зростання цін на продукти – експерт
• На п'ятьох напрямках фронту за добу сталося понад 30 бойових зіткнень, – Генштаб

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *