Що таке експрес-аудит і як він працює

Що таке експрес-аудит і як він працює
Що таке експрес-аудит і як він працює

Експрес-аудит – швидка оцінка звітності бізнесу, яка дозволяє виявити помилки та недоліки. Перевірку рекомендовано перед покупкою бізнесу, зміною бухгалтера, відвідуванням податкової.

Експрес-аудит – це такий вид аудиту, який не потребує багато часу та витрат. Для того, щоб оцінити стан справ у компанії, достатньо спочатку замовити саме швидку перевірку. Це особливо важливо, якщо організації пройде через відвідування податкової служби. Не знаєте де замовити послугу? Зробіть податковий експрес-аудит в ZKG!

Що це дасть?

Експрес-аудит:

  • дозволить підвищити прибутковість вашого бізнесу;
  • підготує компанію до перевірки;
  • допоможе перевірити чесність усіх матеріально відповідальних працівників;
  • виявить помилки у звітності.

Такий вид аудиту замовляють не лише перед податковою перевіркою. Якщо у компанії планують змінити бухгалтера, то до приходу нового фахівця потрібно перевірити, що залишив колишній співробітник. У його звітності можуть бути помилки і недоліки, які надалі створять серйозні проблеми фірмі.

Експрес-аудит досвідчені аудитори порівнюють із техоглядом. Навряд чи ви відправитеся в далеку подорож автомобілем, не перевіривши його перед поїздкою. Усього годину, і ви готові до далекої дороги. Те саме можна сказати і про експрес-аудит. Він необхідний для того, щоб надалі запобігти можливим проблемам. Так, ваші папери можуть бути в ідеальному стані. Але краще, якщо переконаються в цьому професіонали. Швидкий аудит не вимагатиме солідних витрат.

До речі, такий аудит рекомендований при покупці компанії. Якщо ви купуєте бізнес, то попередньо переконайтеся, що документація в організації знаходиться в порядку. В іншому випадку потім доведеться витратити ще більше на відновлення паперів.

Як це працює?

Експрес-аудит визначає грубі помилки у веденні бухгалтерського обліку, складання податкової звітності та декларацій, проводячи аудит за допомогою перевіреного методу обліку «слабких місць». Саме з них і починає спеціаліст, який проводить експрес-аудит.

Після проведеної перевірки аудитором складається аудиторський висновок, у якому керівнику надано всі помилки ведення діяльності підприємства. У разі виявлення таких помилок аудитор також може проконсультувати керівництво або бухгалтерського працівника про виправлення недоліків та останні зміни в податковому законодавстві.

Після того, як договір про проведення експрес-аудиту було укладено, клієнт зобов’язаний надати аудитору всі необхідні документи. Однак, не варто турбуватися про конфіденційність цієї інформації – аудитор пов’язаний зобов’язанням про нерозголошення особистої інформації, зовсім як лікар, який надає допомогу не людині, а підприємству.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *