Київські митники спалили майже 12 тисяч іграшок Barbie

Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA

Працівники Київської митниці запобігли ввезенню в Україну з Туреччини  китайських дитячих пластикових іграшок, які знаходилися разом з бісквітом та шоколадом всередині “Яйця сюрпризу”. Загальна кількість контрафактного товару склала 11,5 тис. іграшок. Про це йдеться на Facebook-сторінці Київської митниці.

Товар везли з Туреччини та задекларували як іграшки певної торговельної  марки. Натомість при митному огляді працівники митниці виявили на дитячих товарах маркування іншої торгівельної марки – Barbie.

– Митне оформлення такого товару було одразу призупинене, а про можливе порушення прав повідомлено правовласника торговельної марки Barbie  – компанію Mattel, – йдеться у повідомленні.

Замість розгляду  у судовому порядку обставин порушення прав інтелектуальної власності, що належать компанії Mattel, правовласник та імпортер уклали Угоду про знищення контрафактного товару. Після цього, у присутності сторін угоди та під контролем працівників Київської митниці іграшки знищили з фото- та відеофіксацією процесу.

Фото Фото 17 Вересня17:04

  • Зазначимо, що контрафакт – це продукт, який створили на основі оригіналу, порушуючи при цьому авторські права. Іншими словами – підробка. Згідно із законом про інтелектуальну власність, контрафактний товар донатити чи жертвувати кудись заборонено, адже він не має використовуватися ніде.  Його потрібно знищити – спалити у спеціальній печі за високої температури. Проте рішення про знищення чи не знищення контрафактної продукції приймає лише правовласник.
  • 1 серпня Держмитслужба повідомила, що з України намагались вивезти стародавню вазу археологічної культури Кукутень-Трипілля. Цінну знахідку виявили в міжнародному поштовому відправленні.
  •  23 квітня митники виявили у посилці, яка прямувала з Кривого Рогу до Сполучених Штатів Америки, три археологічні артефакти VI тисячоліття до нашої ери. 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *