Зруйнували моє життя: окупанти довели у Харкові до смерті маму ексучасника гурту ТНМК, а тепер вкрали його музику

Колишній учасник гурту “Танок на майдані Конґо” (ТНМК) Едуард Приступа, більш відомий за псевдонімом Діля, цієї весни втратив у Харкові маму. Причиною став серцевий напад під час ракетного обстрілу міста. Тепер же окупанти забирають в 48-річного артиста його творчість.

Про це Інформатор-Україна дізнався з соцмереж Ділі, зокрема, з Instagram. Йдеться про колискові, які три роки тому музикант випустив та присвятив доньці Даяні.

На одному з сайтів опублікували одну з композицій того релізу. Ділю обурило те, що її додали в категорію “Російська поп-музика“.

“Орки не тільки розграбували мою квартиру в Гостомелі і рознесли в хлам, зруйнували моє життя, як і життя мільйон українців. Вони не тільки вбили мою матір, бо їм мало. Вони ще і ганебно вкрали мою франкомовну колискову, яку я присвятив своїй донечці, бо вони назвали це найганебнішим висловом – “русская поп музика”, – зазначив Діля.

Росіяни вкотре привласнюють українське собі. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Росіяни вкотре привласнюють українське собі. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Едуард сам родом з Харкова, який останнім часом, а аткож область, зазнають цілодобових обстрілів з боку окупантів. Під час одного з них, на початку квітня цього року, зупинилось серце мами артиста.

“Харків, рідне місто. Сльози… Мама не витримала… Ракета-інсульт-інфаркт. Брат каже у вухах досі свистить після сьогодні і важко, але працювати треба”, – написав 7 квітня у соцмережах Діля.

Через місяць колишній учасник гурту ТНМК звернувся до померлої рідної людини з нагоди її дня народження. Едуард згадав в ньому, зокрема, і родичів у РФ, з якими припинив спілкування.

“Мамуль, з Днем тебе! Фоз казав, станцюєш на наших могилках… Не склалося. Але знаю, ти нас любиш і танцюєш. Ми переможемо! Ти цього хотіла! Путін здохне. Повідомлю одразу! Рашисти “родичі” пішли за кораблем. От і чудово. Знаєш, ні про що не шкодую! Дякую, що тримала рідний Харків”, – зворушливо написав Едуард.

Едуард Приступ з мамою до її смерті. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Едуард Приступ з мамою до її смерті. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Перші гастролі Едуарда були ще в 1979 році на Кавказі. У чотири роки виступив разом зі своїм батьком саксофоністом, в одному ансамблі. З 1993 по 2004 роки був учасником гурту ТНМК, у складі якої став лауреатом першої премії на фестивалі “Червона рута-1997” (також отримав нагороду в номінації акустичної музики). У 2004-му створив свій рок-гурт “НеДіля”. Виступав за футбольну команду зірок “Маестро”. Співпрацює з багатьма представниками українського шоу-бізнесу, пише пісні та музику.

Едуард Приступа під час концерту гурту ТНМК. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Едуард Приступа під час концерту гурту ТНМК. Фото: Instagram/dilyamusic_official

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *