І скло били, і тачку перевертали: найвідомішого українського репера переслідували в Москві

Український репер T-Fest, який до війни переїхав із Чернівців до Москви, вже третій рік як розірвав контракт із Бастою і виїхав із Росії. Але зараз він живе в Амстердамі, а на ретрит їздить у Сеул. У подкасті білоруського стендапера Слави Комісаренка “Час від часу” розповів про те, як йому доводилося тікати і ховатися від шанувальників. А також про те, навіщо він регулярно літає в Сеул і навіщо він там із друзями викупив дві гори.

“Я часто літаю в Сеул, щоб потусуватися там із хлопцями в горах. Ми медитуємо там, о 5:40 ранку підйом, холодна вода, водоспад, -25 градусів. Крайній раз з’їхалося 120 осіб з усієї Європи. Ми там викупили місця і там у нас дві величезні гори. Зазвичай я приїжджаю туди, коли в мене є час, на два тижні, але можу залишитися і на півроку. А є люди, які там живуть постійно. Я все життя так живу і в нас є свої центри з медитації. Є в нас місце і в Києві на Бессарабці і це найбільше місце. Це не бізнес, а просто ідейна штука, просто посидіти помовчати. Іноді ми приїжджали сюди перед концертами, щоб просто посидіти в тиші”, – каже T-Fest. 

Наразі Кирилу Незборецькому (це справжнє ім’я T-Fest) 27 років і він розповів, як у шкільні роки починав писати свої перші пісні та як поступово перетворився на локальну зірку, а потім отримав від Скриптоніта пропозицію записатись разом і переїхати до Москви. А потім саме Скриптоніт і запропонував Басті підписати з T-Fest контракт. 

Впізнаваність у 2017-2018 роках була такою. що неможливо було вийти за хлібом

Впізнаваність у 2017-2018 роках була такою. що неможливо було вийти за хлібом

“У Чернівцях на локальному рівні в мене були пісні, які стріляли. Бувало, що старші дівчата, на яких усі дивилися, підходили до мене і говорили: “Малий, я знаю твої пісні. Ти крутий”. І якось мені це сказала найголовніша красуня. Я настільки очманів тоді, що навіть не зрозумів, що це було. Я ненавидів писати біти, але старший брат мене навчив і з часом мені це сподобалося. Я продавав їх, щоб накопичити собі на мікрофон і всяке інше. Часом старші хлопці купували їх у мене по 30 доларів. Хоча я знав, що вони нічого потім не випустять. Але це була їхня інвестиція в моє майбутнє. А працював я на горищі нашого старого будинку. Місце там ще таке особливе. На початку жила якась стара бабця, потім якийсь тип повісився. І я собі уявляв, що там моя студія. Ставив комп’ютер і писав. Так я поступово зібрав на все необхідне і побудував там першу свою студію. Весь свій перший альбом і ранні хіти я записав саме там”, – згадує репер. 

У підсумку він прийшов до такої популярності, що вона стала заважати і навіть лякати. Репер розповів історію, як йому довелося тікати від кількох сотень фанатів.

Переїхавши до Москви T-Fest якийсь час жив у лісовому будинку разом з командою Скріптоніта

Переїхавши до Москви T-Fest якийсь час жив у лісовому будинку разом з командою Скріптоніта

“Я зараз відриваюся в Європі – ходжу пішки і навіть у тачку не сідаю. А вдома не міг ходити вулицями. Ми зняли вже настільки величезну хату в лісі, щоб спокійно гуляти хочаб там у дворі. (У цьому ж будинку в той самий час жив Скриптоніт зі своєю командою. – Прим. ред.). Бувало таке, що зустріну людину, кажу їй: “Привіт. Ти хто?” А вона каже, що вже третій день тут живе і монтує мені кліп. Або як було у Скриптоніта. Щоб подивитися “Одного разу в Голлівуді” він на вечір викупив кінотеатр. Сходити спокійно в кінотеатр на загальний сеанс він практично не міг.

Навіть коли я спускався в метро це перетворювалося на проблему. Я пам’ятаю, після свого виступу на якомусь фестивалі в Москві в “Лужниках” я вийшов на вулицю зловити таксі, а за мною чоловік 400 біжить. У мене в той момент навіть не було з собою телефону, щоб зателефонувати, і я злякався. Забіг у якесь звичайне кафе і попросив, щоб вони мене сховали. Вони завели мене на кухню, викликали мені таксі і в результаті я поїхав. Навіть у лісовому будинку варто було мені вийти в магазин по хліб, як за мною одразу ж ув’язувалися співробітники магазину. Бувало таке, що і скло били, і тачку перевертали. Це було в 2017-2018 роках, коли стрім і YouTube були в новинку. Зараз цього стало багато і тепер я можу спокійно заходити, скажімо, в ТРЦ. Я нещодавно туди заходив, їв, пив каву і все круто. Навіть якщо навколо зібралися люди, то спокійно з ними поговорив, навіть сам кайф отримав. А раніше просто одяг рвали, починалася повна маячня”, – розповідає T-Fest. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *