Скандал на “Євробаченні-2024”: професійні журі від країн побоялися давати Ізраїлю бали

Скандальна ситуація сталася під час голосування за переможця пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Журі країн, судячи з усього, побоялися дати Ізраїлю багато балів. Але попри думку журі, симпатії глядачів до виконавиці у підсумку вивели Ізраїль лише на п’яте місце – хоча Голан могла здобути перемогу.

Так, за підсумками голосування 37 країн журі Ізраїль отримав 52 бали, що забезпечило Еден Голан 12-те місце у турнірній таблиці. Варто відзначити, що тут професійне журі від України також не надало ізраїльтянці жодного балу.

Євробачення-2024 – голосування журі

Євробачення-2024 – голосування журі

Проте потім справа перейшла до рук глядачів. І вони “накидали” Еден Голан в шість разів більше балів, ніж журі – 322 бали. Відзначились і українські глядачі шоу, навіть попри те, що Ізраїль більш проросійський, ніж проукраїнський, а в Голан є дуже сумнівний бекграунд щодо симпатій до РФ.

Євробачення-2024 – голосування глядачів

Євробачення-2024 – голосування глядачів

Таким чином, завдяки глядачам Ізраїль злетів з 12-го та 5-те місце, а результат глядацьких симпатій виявився одним з найбільших. Наприклад, Ізраїль перегнав Україну з її 307 балів від глядачів. Проте через величезну різницю в балах від журі перемога країні вже остаточно не світила.

Скандали з Ізраїлем на “Євробаченні”: ім’я їм – легіон

Зазначимо, що участь Ізраїля у конкурсі з самого початку супроводжувалася чергою скандалів. Наприклад, представниця Ізраїля Еден Голан – ізраїльтянка лише останні два роки, коли вона та її сім’я перебралися до Ізраїлю з Росії після початку повномасштабного вторгнення путінських терористів в Україну.

Через війну в Секторі Газа багато представників шоубізнесу з різних країн вимагали заборонити участь Ізраїлю подібно до того, як після лютого 2022 року заборонили брати участь у конкурсі представникам Росії. Наприклад, такий ультиматум висунули шведські зірки. Аналогічну заяву зробила мароккано-канадська співачка La Zarra, яка представляла Францію на “Євробаченні” у 2023 році. Після початку конкурсу перед будівлями постійно проходили мітинги пропалестинських активістів, а Голан неодноразово освистували на репетиціях та виступах.

Ще один скандал стався через тексти пісень, з якими Голан повинна була виступати на “Євробаченні”. У текстах двох з них EBU побачила “політичний підтекст”, та заборонила виступ з цими піснями. Через це Ізраїль неодноразово заявляв, що може відмовитися від участі. Проте врешті-решт телевізійному мовнику єврейської держави довелося піти на поступки і Голан приїхала зовсім з іншою піснею.

Як пройшло “Євробачення-2024”

Нагадаємо, що вночі з 11 на 12 травня шведському Мальме завершився фінал пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Українські учасники – дует Alyona Alyona та Jerry Heil з композицією Teresa & Maria за підсумками глядацького голосування та балів національного журі посіли третє місце. Перемогу здобув учасник зі Швейцарії, який вочевидь на радощах випадково розтрощив призову статуетку.

Україна отримала 146 балів від журі конкурсу. А ось глядачі дали Україні аж 307 балів. Саме тому українські виконавиці опинилися у трійці лідерів конкурсу – проте наздогнати Швейцарію все одно не змогли через велику різницю у балах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *