У Полтаві відкрили перше модульне містечко для переселенців – Лунін

У Полтаві відкрили нове модульне містечко для переселенців, перші 80 мешканців, серед яких люди старшого віку, діти і люди з інвалідністю, уже заселилися. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, пише сайт Полтавської обласної військової адміністрації.

“Модульне містечко в Полтаві – уже з мешканцями. Разом із віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук поспілкувалися із сім’ями, які зупинилися в Полтавській області, і перевірили готовність усіх модулів. Тут є все необхідне для комфортного проживання: меблі, техніка, кухня, санвузол. Для родин із дітьми облаштували дитячі майданчики. Також є спортивний майданчик, альтанки для відпочинку. Територія, де розміщене наше модульне містечко, огороджена, є окремий заїзд, парковка, охорона та відеоспостереження. Поруч розташовані магазини, зупинка громадського транспорту, у пішій доступності – школа і дитячий садок”, – розповів Лунін.

Загальна кількість модулів – 240: це шість будинків по 40 модульних блоків, містечко розраховане на 528 осіб.

“Відкриваємо модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Це приклад системного підходу, який дає результат: міжнародної співпраці, обласної, місцевої й центральної влад. Полтавська область – взірцевий регіон у взаємодії із внутрішньо переміщеними особами. За позитивними відгуками Полтавська область і полтавці – у трійці лідерів. Люди говорять, що дуже тепло й щиро приймають їх тут. Це допомагає їм інтегруватися і наближає перемогу”, – наголосила Верещук.

За словами Луніна, область підготувала майданчики для встановлення містечка, а також підвела воду, світло, облаштувала територію, встановила освітлення, кондиціювання, генератори резервного живлення. Самі ж модулі надали британські й польські партнери як гуманітарну допомогу.

“Полтавська область стала затишним домом для вимушених переселенців. Область створила всі умови, аби люди, які переїхали з фронтових територій, почувалися максимально комфортно. Сотні тисяч тонн гуманітарної допомоги, концерти, екскурсії, майстер-класи – усе це доступно для наших переселенців. Для нас пріоритетні питання – забезпечення переселенців комфортним житлом, а дітей – якісною освітою в офлайн-форматі”, – резюмував начальник Полтавської ОВА.

Облаштування модульного містечка відбулося у межах проєкту “Під безпечним дахом”, реалізацію якого забезпечив Фонд міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки уряду Великобританії. Частину побутової техніки надали партнери – Міжнародна організація міграції, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ, Товариство Червоного Хреста України.

фотогалерея (1 з 5)

Фото: poda.gov.ua

Фото: poda.gov.ua

Фото: poda.gov.ua

Фото: poda.gov.ua

Фото: poda.gov.ua

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *