Чому людина худне, якщо вона добре їсть

Організм людини деколи підносить сюрпризи. Наприклад, деякі люди ставлять собі питання: чому я добре їм, але худну? Якщо втрата кілограмів не залежить від зменшення раціону, то така ситуація може стати приводом для звернення до лікаря, інформує Ukr.Media.

Втрата енергії

Експерти відзначають, що причина схуднення може ховатися у великій втраті енергії. Наприклад, якщо ви активно займаєтеся спортом, то організм використовує свої резерви. Коли енергія закінчується, починається спалювання жирів.

Інфекційне захворювання

Інфекційне захворювання — ще одна можлива причина скидання ваги. Організм спрямовує всі сили на боротьбу з ним. Через це на тлі інтоксикації з'являються апатія, слабкість, смуток. Такі фактори можна відстежити і звернутися до фахівця по допомогу.

Стрес

На різке зниження ваги також впливають нервові зриви і стреси. Багато людей вважають, що після такого струсу організм відновиться самостійно. До певного часу так і відбувається. Однак якщо емоційне виснаження стало звичною справою, то воно призведе до фізичного виснаження. Як результат — зникнення апетиту, безсоння, дратівливість.

Паразити

Негативно на наш організм впливають і паразити. Людина взагалі може жити і не підозрювати, з ким межує всередині себе. Ознаками такого стану можуть бути блювота, часті запори, набряки, землистий колір шкіри. Паразити можуть призвести не тільки до стрімкого схуднення, але і до інших серйозних захворювань.

Потреба в енергії

Деякі люди починають худнути у холодну пору року. Наприклад, восени або взимку організм просить для зігрівання значно більше енергії. Через це йдуть жири.

Діабет

Причиною постійного скидання ваги може бути цукровий діабет. В цьому випадку у людини спостерігається підвищений апетит, а ось маса йде. Річ у тому, що глюкоза без інсуліну не може потрапити з крові у клітини і виводиться з організму. Людині бракує енергії, і тому витрачаються жири.

Незбалансоване харчування

"Я добре їм, але худну" — з такою ситуацією можуть зіштовхуватися люди з незбалансованим харчуванням. Необхідно вибудовувати свій раціон так, щоб задовольняти всі потреби організму в енергії, вітамінах і мікроелементах. Якщо протягом довгого часу відсутня яка-небудь важлива складова, організм почне витрачати свої резерви.

Що рекомендують фахівці? У першу чергу, не займатися самолікуванням, а вирушити до лікарів. Саме фахівці допоможуть виявити причини, через які спостерігається постійне зниження ваги. Аналізи, перевірка на паразитів, обстеження шлунку та інші процедури принесуть користь.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *