Чому дитина гикає в утробі: 3 причини

Зрозуміти, що дитина гикає не складно, ви легко визначите, відчувши періодичну ритмічну пульсацію в одній точці протягом декількох хвилин. Всі ми знаємо, що гикавка у дорослого пов'язана з рухом діафрагми, але малюк у животі ще не дихає сам, чому тоді він гикає? На це питання вчені не дали відповіді, тому що ніяких серйозних досліджень не проводилося. Але існують кілька цікавих теорій на цей рахунок, інформує Ukr.Media.

Підготовка до дихання

За цією теорією гикавка — абсолютно фізіологічний процес і таким чином малюк просто готується до самостійного дихання, внаслідок чого збільшується кількість нервових імпульсів до діафрагми, тому відбуваються мимовільні скорочення. Найчастіше гикавка починається після 30 тижня, що говорить на користь цієї теорії, оскільки до цього часу у дитини повністю сформована дихальна система.

Заковтування навколоплідних вод

Дитина 9 місяців оточена навколоплідними водами, тому вона їх пробує на смак і може випадково заковтувати. Якщо малюк проковтнув дуже багато навколоплідних вод, то частину вона зригне або виплюне — це і відбувається, коли ми відчуваємо ритмічну пульсацію. Ця теорія також підтверджує те, що гикавка — процес фізіологічний і хвилюватися не варто.

Гіпоксія

Офіційних підтверджень цієї версії немає, але деякі вчені пов'язують гикавку в утробі з недостатньою кількістю кисню, який надходить до дитини. Це може бути викликано різними причинами: від недостатнього харчування матері, до анемії і патології пуповини. За версією вчених, при гіпоксії у плода передчасно збуджується дихальний і руховий центр, він дуже активний, часто гикає. Але це лише теорія, ніяк науково не обґрунтована, так що не варто хвилюватися.

Якщо вас лякає, що дитинка гикає в утробі від нестачі кисню, можете перестрахуватися і більше гуляти на свіжому повітрі, займатися дихальною гімнастикою, пийте кисневі коктейлі, перегляньте своє харчування і виключіть з раціону солодощі. А найголовніше, не нервуйте, бо це може принести дитині більше шкоди, ніж проста гикавка.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *