Як змінити керівника та засновника ТОВ в Україні 2022 у році

Як змінити керівника та засновника ТОВ в Україні 2022 у році
Як змінити керівника та засновника ТОВ в Україні 2022 у році

Для проходження процедури зміни генерального керівника підприємства будь-якої форми власності можуть бути різні підстави. В цьому випадку зовсім не має значення, з чим пов’язане рішення про зміну керівника: у зв’язку з звільненням за власним бажанням або з ініціативи власників ТОВ. У будь-якому випадку процедура має бути виконана відповідно до вимог законодавства. Про особливості процедури зміни засновників та керівників ТОВ, та як уникнути типових помилок у майбутньому, ви дізнаєтесь у цій статті.

Процедура зміни керівника включає

Процедура зміни керівник підприємства та кінцевого бенефіціара включає збирання необхідних документів. Необхідно надати ксерокопії паспорта та ІПН нового засновника, а якщо новим засновником стає юридична особа, від нього вимагається протокол зборів засновників або одноосібне рішення власника.

Після того, як ви проведете процедуру повторної реєстрації, отримаєте опис прийнятих документів, протокол зборів засновників або одноосібне рішення власника, а також нову редакцію статуту. За умови, якщо компанія діє на підставі модельного статуту.

Варто зазначити, що у ТОВ зміна керівника завжди виконується окремою дією у державного реєстратора. Якщо необхідно змінити засновника та керівника, то ця процедура виконується в 2 дії. У такому разі процедура займе на 1 день більше.

Щоб внести зміни у види діяльності компанії, адресу, найменування та контактні дані, у цьому випадку знадобляться дані про ті зміни, які мають відбутися. У кожному з цих змін власник чи засновник компанії повинні завірити постанову чи протокол зборів засновників, і навіть нову редакцію статуту.

Після того, як всі зміни будуть внесені, клієнт отримує на руки нову виписку з ЄДР у тому випадку, якщо внесені зміни відносяться до відображеної у виписці інформації. Також клієнт отримує опис прийнятих документів, нову редакцію статуту, протокол чи постанову власника.

Необхідні документи

Для проходження процедури зміни керівника ТОВ вам необхідно підготувати такі документи:

  • протокол загальних зборів;
  • наказ про призначення нового керівника;
  • довіреність на уповноважену особу;
  • копії паспортів старого та нового керівників;

Внесення змін до ЄДР

Перш ніж зміни потраплять до ЄДР, при зміні керівника передусім необхідно провести загальні збори засновників. На зборах розглядаються питання щодо звільнення поточного керівника та призначення нового. Після того, як будуть проведені збори та буде підписано протокол, документи подаються до реєстраційної служби, щоб внести дані про керівника до ЄДР. Заключним етапом процедури є отримання виписки з ЄДР та даних з ЄДРПОУ з внесеними даними про нового керівника.

Строк внесення зміни після подання документів

Для зміни керівника ТОВ потрібен певний час, а також необхідно брати до уваги те, що документи, завірені у нотаріуса, діють лише 3 дні.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *