У Києві повідомили про підозру чиновникам через загибель людей біля закритого бомбосховища – Новини на KP.UA

У Києві повідомили про підозру чиновникам через загибель людей біля закритого бомбосховища

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Слідчі вручили підозру чиновнику Деснянської районної державної адміністрації, керівництву поліклініки та охоронцю установи у справі про загибель трьох людей у ​​Києві, які не змогли потрапити до бомбосховища під час повітряної тривоги. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

– Поліціянти опитали очевидців, які потерпіли та персонал медустанови. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також знайшли ключі, якими можна було відкрити укриття по обидва боки. Надалі правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконалися, що вхідні двері дійсно були зачинені, – йдеться у заяві поліції.

Як зазначили у відомстві, першому заступнику голови Деснянської районної державної адміністрації, директору лікарні та його заступнику з технічних питань повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу “Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”. Також пред’явлено підозру охоронцю лікарні за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу “Залишення в небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки”.

Йдеться про трагедію, яка сталася вночі, 1 червня – Київ зазнав ракетних ударів з боку російських військ. Внаслідок цієї атаки ЗСУ зуміли збити 10 “Іскандерів”, але уламки ракет впали в Деснянському районі біля районної поліклініки. Проте будівля бомбосховища була закрита, що завадило багатьом городянам сховатися там. Троє людей загинули, включаючи 9-річну дівчинку, та десятки людей отримали поранення.

Представники Деснянської РДА заявили, що центральний вхід до поліклініки було відкрито і деякі місцеві жителі змогли сховатися там. Поліція розпочала розслідування за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *