Військовий збір скасували, але не для усіх: кого стосується законопроєкт

У Верховній Раді підтримали законопроєкт, за яким на період дії воєнного стану доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців не підлягають оподаткуванню військовим збором. “За” проголосували 314 народних депутатів.

Відповідно до пояснювальної записки до документа, під його дію потрапляє низка категорій військовослужбовців. Серед інших:

ЗСУ;
Нацгвардії;
СБУ;
Служби зовнішньої розвідки;
Держприкордонслужби;
МВС та ін.

“Матеріальне забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших осіб, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, не відповідає їх неоціненному внеску у подоланні збройної агресії та досягненні миру в Україні. Обов’язкова сплата військового збору такими громадянами послаблює матеріальне становище їх та їніх сімей”, – йдеться в документі.

При цьому наголошується: ухвалення цього законопроєкту сприятиме “покращенню матеріального становища військовослужбовців та інших осіб, які безпосередньо беруть участь у бойових діях”.

Водночас військовий збір в Україні планують збільшити з 1,5% до 3%. Якщо це станеться, з кожних 100 грн доходу українці віддаватимуть до бюджету не 19,5 грн, а вже 23 грн (включно із ПДФО).

Такі зміни до Податкового кодексу прописані у законопроекті №7311. Документ зареєстрований у парламенті, але голосувань щодо нього ще не було.

Військовий збір було запроваджено в Україні у 2014 році для фінансування Збройних Сил. Ним оподатковуються прибутки громадян. Тобто, до податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що становить 18%, додається ще 1,5%, сукупна ставка зростає до 19,5%. Якщо військовий збір підвищать до 3%, із доходів доведеться платити по 21%.

Топ-новини зараз:
• Війська Британії повинні готуватися знову воювати в Європі – глава Генштабу
• "Немає у РФ стільки ракет, скільки в українців бажання жити", – Зеленський розповів про повернення територій
• Арестович розповів про зрадника з СБУ, який здав Херсон
• "Україна втратила Запоріжжя": новий фейк розлітається по Росії

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *