Суддю Олексія Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту, заарештували – Новини на KP.UA

Голову Макарівського райсуду, який збив нацгвардійця на блокпосту, заарештували

Фото: facebook.com/makarivCourt

Голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира заарештували на два місяці без права внести заставу. Про це у своєму фейсбуці повідомила речниця  Київської міської прокуратури Надія Максимець.

– За клопотанням прокуратури Печерський районний суд Києва обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Строк дії запобіжного заходу – до 21.07.2023, – написала вона. 

Сторона захисту просила про цілодобовий домашній арешт. Проте суд у повному обсязі задовольнив клопотання прокурора.

Як повідомив на своїй сторінці кореспондент “Телеграфу” Ян Доброносов, Тандира взяли під варту у залі суду, давати коментарі пресі він відмовився. Виступаючи перед судом, Олексія Тандир заявив, що не знімає з себе провину та запевнив, що тікати від відповідальності не буде.

У той же день 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді під вартою. Рішення підтримали всі 14 членів Вищої ради правосуддя за результатом розгляду подання заступника генерального прокурора.

Близько півночі 26 травня на початку комендантської години голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на “Лексусі” збив 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренко на блокпосту в Києві, коли військовий вийшов встановити інженерні загородження. За даними слідства, суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. У загиблого солдата строкової служби залишилося троє дітей – 2-річна донька та ще двох усиновлених дітей. Його батько воює у Бахмуті, брат теж на фронті, жінка з дітьми закордоном. Судді загрожує до 10 років позбавлення волі.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *